Annieks Week - 12, 2022

verjaardag, skelter, loungeset tuin, buiten eten, lente voorjaarscollectie, boerderij de Tienmorgen, koe,shiftlife, shiftlifebyanniek

6 april 2022

Maandag – geen koffie en op tijd naar bed
Het is 6.05 u. en ik heb een kleine ‘kater’. Zeker niét van de drank, maar van een concertje dat gisteravond door mijn corona niet door kon gaan. Zó jammer… Anyway: mijn quarantaineperoide zit er weer op en ik mag weer naar het werk!
Eenmaal een paar uren aan het werk, merk ik dat ik toch nog wel een beetje moe ben van de afgelopen dagen. Omdat ik aan het ‘vasten’ ben, zit een cafeïneshot er ook niet in nu. Dit ‘vasten’ doe ik vaker tussen carnaval en Pasen: geen cafeïne, geen vlees en geen suiker, op 24 uur in het weekend na. Daarnaast ben ik die weken ook zo min mogelijk bezig met mijn telefoon. Puur en alleen even wat minder van al het niet-noodzakelijke. En eerlijk gezegd zijn dit altijd qua lichamelijke fitheid de beste weken van het jaar.
Maar goed, terug naar de dag. Lars regelt het thuis ondertussen. Hij heeft nachtdienst vannacht. Zo gauw ik thuis kom van mijn werk, gaat Lars naar de zwemles met Charlot. Max en ik maken samen het avondeten klaar. Hij vindt het geweldig om te helpen, zo gezellig! 
Als de kinderen in bed liggen, gaat Lars ook nog even liggen vóór zijn nachtdienst. Ik ben op dat moment helemaal gevloerd, dus ik kruip er na een warme douche ook in. Dat Lars om 22.00 u. weer opstaat, mérk ik niet eens!

Dinsdag – nachtrust en lente!
Tien uren geslapen, wat is dat soms fijn! De quarantaine van Max zit er deze ochtend op. Hij mag vandaag meteen naar zijn inhaaldag op de peuterspeelzaal. Fijn voor mij, want dan heb ik even een paar uren om wat te doen. Lars slaapt nog lekker. Ik haal wat cadeaus voor het weekend, breng een pakket weg en hang een wasje te drogen in het lenteweer. Ooh, dit is ZO welkom! 
Als Lars en ik samen geluncht hebben, pik ik Max op van de peuterspeelzaal. We genieten met z’n drieën nog even van het lekkere weer. Ook Charlot haal ik van school zodat ik haar nog een knuffel kan geven voordat ik vertrek naar het werk.
In de late dienst krijg ik na onze avondhap een patiënt terug die de hele dag op OK heeft gelegen. We zijn dan ook even bezig om haar goed te installeren. Als dit gelukt is en de patiënt dus comfortabel en pijnvrij in bed ligt, bel ik even met Lars. Hij vertelt dat hij buiten heeft gegeten met de kids, voor de eerste keer dit jaar! Daarna heeft hij de Charlot en Max naar mijn ouders gebracht omdat hij zometeen weer nachtdienst heeft. 
Als ik thuiskom ga ik gauw naar bed: om half 9 staan mijn vader en mijn zoon alweer voor de deur!

Woensdag – kindersporten en feestje
Ook vannacht was een prima nachtje, geslapen tot 8.20 u.! Na een snelle douche ben ik net op tijd beneden voor mijn vader en Max. We drinken samen een snelle kop (decaf!) koffie voordat mijn vader weer moet vertrekken. Max en ik spelen even samen in de speelkamer met zijn trein en met de klei. Daarna gaan we samen naar het winkelcentrum en sla ik een kleine voorjaarscollectie voor mij en de kids in. Door dat lekkere weer kreeg ik ineens haast!
Als lunch eten we warm in verband met het sporten van de kids. Ook nu kunnen we weer lekker buiten zitten. Charlot heeft een halve studiedag en is 12.30 u. uit. Zitten we daar dus, op een woensdagmiddag met z’n allen thuis tijdens lunchtijd. Love it!
In de middag ga ik met Max naar de verjaardag van mijn peetouders. We zitten buiten en we praten bij terwijl Max in de tuin speelt met zijn achternichtjes. Zo’n fijn familiefeestje is lang geleden en nu merk ik dat ik dat toch wel heb gemist de afgelopen tijd.
Lars is vandaag blij dat hij alleen met Charlot naar dansles kan (dus zonder Max die er eigenlijk helemaal niet wil zijn): nu heeft hij eens alle aandacht voor haar danskunsten. Om 16.30 u. rijd ik via huis door naar mijn slaapdienst. Lars gaat met de kinderen naar kabouterhandbal. Hier doen ze sinds een paar maandjes met veel plezier aan mee: ze doen er circuitjes, leren met een bal te gooien en bewegen er flink.

Donderdag – kapper en boerderij
Om 7.30 u. sprint ik van de slaapdienst naar huis. Ik los Lars af zodat hij nog even naar bed kan. Na een nachtdienstreeks wel fijn om íets geleidelijker terug te schakelen. Ik verzorg de kinderen en breng ze naar hun schooltjes. Zelf rijd ik door naar de beste en meest gezellige kapsalon die een vriendin van me samen met haar compagnon runt. Onder het kleuren door is er uiteraard genoeg te bespreken! 🙂
In de middag gaan we met het gezin naar een boerderijcamping bij ons in de buurt. We maken een rondje langs alle dieren en komen uit bij kleine konijntjes die geaaid kunnen worden. Mijn twee kleine dierenvrienden zijn helemaal blij! 
Na het koken en eten brengen we Charlot en Max op tijd weg. Lars en ik willen samen naar de film! Eenmaal op de terugweg naar huis besluiten we toch thuis te blijven, allebei nog steeds niet helemaal fit na die coronaweek, en gaan we om 21.00 u. naar bed. Slapen is tenslotte óók quality time, zeggen we maar…

Vrijdag – stagiaire en patat
Allebei vroege dienst vandaag. Er start een nieuwe stagiaire van de HBO-v die ik samen met een collega ga begeleiden. Leuk: ik krijg meteen wat interessante vragen!
Charlot mag na school naar een feestje van een vriendje van haar. Ze gaan naar de leukste binnenspeeltuin in de buurt. Dat zal ze ongetwijfeld geweldig vinden! 
Vanuit het werk rijd ik naar mijn ouders om Maxje op te halen. Lars zet intussen ons nieuwe tuinset in elkaar zodat we hier morgen op kunnen zitten. We weten samen frietjes met voor mij een vega snack. Charlot komt even later dolenthousiast thuis van het kinderfeestje. We luisteren naar haar avonturen en brengen de kinderen daarna naar bed. Na een grote opruimronde ploffen we nog heel even op de bank.

Zaterdag – spelen en verjaardag
Lazy morning natuurlijk! Ik sta rustig op met Max en Charlot, Lars heeft dagdienst. De kinderen willen iets voor hun jarige nichtje tekenen en knutselen. Als dit klaar is, spelen we verstoppertje: met stip op één hun favoriete spel op het moment.
In de middag gaan wij naar de verjaardag van ons nichtje. Lars sluit om 16.30 u. aan. We kunnen nog steeds buiten zitten, heerlijk! De kids spelen lekker op het springkussen, wij hangen in de zon.
We komen iets later thuis dan gepland. Wonder boven wonder hebben Charlot en Max niet geslapen in de auto! Eenmaal in hun bedjes zijn ze meteen vertrokken.

Zondag – zomertijd en BZV
Oh heerlijk: het is door het uurtje korter opeens al 8.30 u. nieuwe tijd als ik wakker word. De kinderen zijn op Charlots kamer samen naar Zapp aan het kijken en hebben mij nog even met rust gelaten! We gaan wederom rustig aan ontbijten. In de ochtend willen de kinderen verkleden. Natuurlijk gaan we met dit mooie weer ook naar buiten. Ik app wie van de familie nog zin heeft om te gatheren: mijn ouders en mijn zus komen lekker lunchen en ons nieuwe zitje keuren. Omdat mijn vader eerder weg moet en mijn zus hierna naar een andere afspraak gaat, breng ik mijn moeder weer naar huis. Als we thuiskomen is Lars er ook al. Fijn! We koken samen en gaan op tijd eten. 
‘s Avonds ga ik BZV kijken bij mijn nicht en haar vriend. We praten eerst even goed bij, want we hebben elkaar al té lang niet meer gezien! Omdat het zo gezellig is, rijd ik om 22.30 u. pas terug. Als ik thuis kom, is alles en iedereen al stil. Na het preppen van mijn ontbijt en lunch ga ik ook gauw naar bed om weer fris aan de maandag te beginnen!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *