Annieks Week - 31, 2022

shiftlifebyanniek, shiftlife, onregelmatig werken, working shifts, zwembad, tekening, ov, bus, dierentuin, zooparc overloon, solar roermond, zussen, sint maartenskliniek

13 augustus 2022

Maandag – mountainbiken & in bad
5.50 u. … Ooit heb ik met mezelf afgesproken dat ik hoe dan ook NOOIT in de nacht de wekker zet voor een dagdienst, maar nu moet het toch echt. Vandaag ga ik heen met de auto en terug met de mountainbike en ik heb wat extra tijd nodig om de fiets in de stalling te parkeren. We zitten midden in het zomerreces, dus het is nog steeds rustig op de PACU. Deze weken voelen – niet gelogen! – ook een beetje als vakantie, ook omdat de kinderen gezellig thuis zijn en de doordeweekse ratrace in de ochtend even niet hoeft. 
Lars is thuis met de kinderen. Ze spelen samen met een nieuw tekensetje en doen de boodschappen. Na de lunch brengt Lars de kinderen naar mijn ouders en vertrekt om 15.00 u. naar zijn late dienst, ook op de fiets. 
Wanneer mijn werkdag erop zit, trek ik mijn fietspak aan voor de rit naar huis. Dit is zo heerlijk! Ik heb er twee minuten langer over gedaan dan met de elektrische fiets. Voor herhaling vatbaar dus! Thuis is er nog niemand, waardoor ik zomaar een half uurtje kan uitrusten. Mijn ouders komen even later met de kinderen en we drinken wat terwijl ik de groenten voor het avondeten vast snijd. 
Na het koken en eten, lopen we met z’n drietjes nog een klein avondrondje door de wijk. Ik breng Charlot en Max uitgebreid naar bed. Na mijn standaard opruimronde ga ik een tijdje in bad liggen en kijk een aflevering ‘B&B vol liefde’. 

Dinsdag – met de bus & avonddienst
Lars heeft vroege dienst en is al weg als wij wakker worden. Charlot komt om 8.00 u. zeggen dat zij en Max alvast naar beneden gaan om te spelen. Dit kunnen ze prima samen, dus ik laat de slaapkamerdeur open en tuk nog een halfuurtje door. Daarna kleden we ons aan en gaan we een ochtendje bussen! Charlot wil graag een keer naar ‘hartje Amsterdam’ (thanks, Flemming!) en daarom hebben we een OV pasje voor haar aangeschaft (check hier hoe dit kan).
Nu gaan we deze voor het eerst – iets dichter bij huis – uitproberen. De kids zijn door het dolle als de bus aankomt. Charlot checkt zelf in, Max mag gratis mee! In het nabijgelegen dorp gaan we naar de speelgoedwinkel. De kids zijn beiden in de winter jarig. Een eventuele cadeaubon die ze krijgen, bewaren we voor de zomer zodat ze in die periode ook nog een speelgoedje kunnen kiezen. Uiteraard staat de ijssalon ook op de planning! Omdat we ondertussen een flink stuk gelopen hebben, pakken we nu de bus bij de hoofdhalte. Gelukkig mooi op tijd want eenmaal weer thuis van ons reisje is mijn moeder er al bijna en mag ik gaan werken. De ATB-tocht van gisteren was fantastisch, maar even genoeg geweest dus vertrek ik deze keer op de elektrische fiets. 
Mijn dagdienstcollega draagt haar patiënt aan mij over. Hierna heb ik een kort overleg wat we iets eerder dan gepland afbreken vanwege een spitsuur op de afdeling. De rest van de avond  verloopt rustig.

Woensdag – laat weg & op tijd weer thuis
Hoewel het eigenlijk Lars’ beurt is om uit te slapen, biedt hij aan om met de kinderen naar beneden te gaan. Zo lief! Lars presteert het namelijk toch altijd om een siësta met de kids te doen. En ze slapen dan bijna altijd! Ik heb hier overdag de rust écht niet voor. En zo wel, dan willen Max en Charlot natuurlijk nooit slapen… 
Ik sta om 9.00 u. op. Vandaag heb ik de laatste vroege dienst (er zijn drie vroege shifts. De eerste shift neemt de nachtdienst over en de andere twee shifts starten 1,5 en 3 uur later). Deze keer ga ik gewoon met de auto richting de kliniek. Tussen het werk door bewonderen we de vooruitgang van de nieuwe revalidatietuin vanuit ons raam. Ik krijg foto’s van thuis: alledrie zitten ze lekker in het zwembad. Ik mag op tijd weg en kan nog nét mee-eten en een plonsje maken in het zwembad. Even later breng ik de kinderen naar bed. Ze willen bij ons op de kamer slapen. Dat vind ik meteen goed. Lars heeft nachtdienst dus ook voor mij dan wel gezellig!

Donderdag – koffie bij opa en oma & nieuwe serie
Dit was een onrustige nacht, bah! Dan is opstaan met de kinderen soms best pittig. Lars komt ondertussen thuis van de nachtdienst, ontbijt even mee en gaat dan slapen. Charlot, Max en ik brengen de ochtend in de tuin door. We voetballen een potje en de kinderen spelen met de strijkkralen. Ondertussen ruim ik de tuin een beetje op. Halverwege de middag is Lars week wakker. Ik poets hier en daar wat en maak een klein rondje dorp. Rond 16.00 u. gaan we bij mijn ouders een koffietje drinken. Thuis maken we een pizza die we ieder naar wens beleggen. Als de kinderen slapen, doe ik nog een YouTube workout buiten. Na mijn douche maken we snel een opruimronde om vervolgens een nieuwe serie te gaan kijken (‘Keep breathing’ op Netflix, mooi!). Om 22.30 u. rijdt Lars weg en ga ik ook lekker naar bed!

Vrijdag – dierentuin & datenight!
Vannacht heb ik gelukkig beter geslapen! Ik sta op met Max, Charlot slaapt nog! Lars gaat na zijn tweede en laatste nachtje nog even naar bed. Ik demonteer en fix een autootje samen met Max. Later wil hij in de voortuin spelen. Op dat moment probeer ik kaartjes te kopen voor de dierentuin van vanmiddag. Ik heb een tegoedbon en wil hiermee betalen, maar dat gaat ineens mis en bij de volgende poging is mijn code niet meer geldig. Lekker dan… Gelukkig denk ik eens een keer aan de agenda van de Postcodeloterij. Daar zit een bon in waarmee ik nog méér korting krijg dan de cadeaubon. Gelukje!
Iets verlaat door het betaalgedoe sprint ik met Max naar de winkel. Charlotje is inmiddels wakker en kijkt boven even tv. Lars wordt toch ieder moment wakker. We lunchen met de overgebleven pizzaslices en vertrekken daarna naar ZooParc. Wat een mooie, veelzijdige dierentuin! Ik ben er 11 jaar geleden voor het eerst geweest en het is sindsdien enorm uitgebreid. De kinderen zijn allebei erg enthousiast: van de dieren, maar vooral ook vanwege de avonturenpaadjes op de wandelroute. 
Tegen etenstijd meet ik met Charlot nog even gauw met mijn zus om wat spullen af te geven. Charlot wil graag haar nieuwe turnpakje aan haar laten zien. ALs we thuis komen, maken we wat groentjes en een tosti voor de kinderen en helpen we ze naar bed. De oppas komt namelijk zometeen want Lars en ik gaan uiteten! Ik geniet er optimaal van om eens in de zoveel tijd lekker lang te tafelen en uren te praten samen. Dat doet ons goed.
Als we thuiskomen, zegt de oppas dat het rustig is gebleven, fijn! Ik ga meteen naar boven omdat ik morgen dienst heb.

Zaterdag – werken & wandelen
7.15 u. op mijn werk! Omdat de PACU op zaterdagmiddag altijd sluit, bestaan onze taken op deze dag uit het overplaatsen van de laatste patiënten naar de verpleegafdeling en het maken van de afsluitende checkronde. Op die manier staat alles weer startklaar voor de nieuwe OK’s van maandag. Ik klets tussendoor met mijn collega, we werken de mail en e-learnings bij en helpen met wat klussen op de verpleegafdeling. 
Als ik thuis ben, kan ik het niet laten om even een dutje te doen in de tuin. Hierna kookt Lars, ik speel weer een potje doelschieten met de kinderen. Na het eten maken we nog een wandelingetje en hebben we een rustig avondje thuis.

Zondag – Solar & Calor!
Ik mag uitslapen! Vanmiddag ga ik met mijn zus, nicht en een vriendin van hen naar Solar!
Ik red het slapen helaas maar tot 8.30 u., maar ik blijf nog heel even snoozen. Lars is al met de kinderen in de tuin. Ik sluit even later aan om met ze te spelen.
’s Middags neem ik uitgebreid de tijd om me op te tutten voor het festival. Om 15.30 u. word ik opgehaald en rijden we via de anderen door naar Roermond. Het is één groot feest: lekker warm temperatuurtje, chille sfeer, HEERLIJKE muziek en lekker eten en drinken. Ook komen we mijn broer en schoonzus (en hun ‘entourage‘) nog even tegen. Ik ben twee keer eerder bij Solar geweest en dit blijft voor mij één van de mooiste festivals. Zo jammer dat het stipt om 23.00 u. alweer is afgelopen! De weg van festivalterrein naar auto lijkt vervolgens eeuwen te duren en ik heb de blaren op mijn voeten, maar het was het 1000% waard!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *