Over mij
Ik ben Anniek, een IC-/PACU-verpleegkundige. Samen met mijn man Lars, een IC-/ambulanceverpleegkundige, heb ik twee lieve kids. Lars en ik werken allebei onregelmatig dus geen één week is hetzelfde. Naast erop uit gaan met mijn gezin breng ik ook graag tijd door met mijn fijne familie en vrienden. Ik hou van lekker borrelen en eten en ter compensatie fiets, ren of work-out ik twee keer per week πŸ˜‰

Ik werk zelf onregelmatig sinds 2008: drie jaar alleen, vijf jaar samen met Lars en sinds 2016 met kid(s). In de afgelopen jaren liep ik hierbij tegen vragen, problemen en irritaties van alle ordes aan: mijn bioritme, sporten, sociale contacten onderhouden, kinderopvang, noem het maar op. Ik googelde me suf naar tips voor een goede balans… En eigenlijk vond ik de meeste antwoorden altijd zelf door uit te proberen. Trial and error, zeg maar. In de afgelopen jaren werd ik zelf dus een soort ervaringsdeskundige op het gebied van onregelmatig werken. Dit bracht mij midden in een rustige nachtdienst op een idee om juist mijn Γ©igen ervaringen en inzichten te gaan delen.

Over shiftlifebyanniek.nl
Het valt mij steeds weer op hoe de maatschappij is gericht op werken van 9 tot 5 en een werkvrij weekend. Dit terwijl er alleen in Nederland al 4 miljoen mensen
and counting werken op onregelmatige tijden… bijzonder, toch? Zeker in deze tijd waarin keer op keer blijkt dat met name de beroepsgroepen die β€˜s avonds, β€˜s nachts en in het weekend werken, onmisbaar zijn Γ©n behouden moeten worden. In mijn positie ben ik niet in staat om landelijke personeelstekorten op te lossen of nachtdiensten te laten verdwijnen. Wat ik wΓ©l kan doen, is een aandeel hebben in het zo comfortabel mogelijk maken van jouw shiftlife.

… en dat heb ik gedaan middels dit platform! Op shiftlifebyanniek.nl staat alles wat je wilt weten over een leven met onregelmatig werk. Hoe zorg je op alle vlakken goed voor jezelf? Hoe ziet een week eruit bij ons? Hoe gaan anderen om met onregelmatig werken? Wat zijn dΓ© (shift)lifehacks, tips en voordelen? Hoe maak je de minder fijne kanten toch zo aangenaam mogelijk? Zoek niet verder, hier lees je het allemaal!

Mijn doel is dat iedereen die onregelmatig werkt of het overweegt, dit zo fijn en gezond mogelijk kan doen. Dit kan om te beginnen door alles waar je zelf invloed op hebt, te optimaliseren. Pak hierin je persoonlijk leiderschap, want je kunt zelf veel meer veranderen dan je denkt!
Dat maakt het werken in diensten nΓ³g veel leuker en houd je dit bovendien langer vol. Naast winst voor jezelf is dit minstens zo fijn voor degenen die ons dag en nacht hard nodig hebben: klanten, patiΓ«nten, burgers Γ©n organisaties!

Shiftlife rules!

Anniek