Hoi! Wat leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben Anniek, een IC-/PACU-verpleegkundige. Samen met mijn man Lars, een IC-/ambulanceverpleegkundige, heb ik twee lieve kids. Lars en ik werken allebei onregelmatig dus geen één week is hetzelfde. Naast erop uit gaan met mijn gezin breng ik ook graag tijd door met mijn fijne familie en vrienden.

Het valt mij iedere keer weer op hoe de maatschappij is gericht op werken van 9 tot 5 en een werkvrij weekend. Dit terwijl er miljoenen mensen and counting in Nederland op onregelmatige tijden werken… bijzonder, toch?

Ik werk zelf onregelmatig sinds 2008: drie jaar alleen, vijf jaar samen met Lars en sinds 2016 met kid(s). In de afgelopen jaren liep ik hierbij tegen vragen, problemen en irritaties van alle ordes aan: mijn biologische ritme, sporten, sociale contacten onderhouden, zwanger worden, kinderopvang, noem het maar op. Ik googelde me suf naar tips voor een goede balans… En eigenlijk vond ik de meeste antwoorden altijd zelf door uit te proberen. Trial and error, zeg maar. In de afgelopen jaren werd ik zelf dus een soort ervaringsdeskundige op het gebied van onregelmatig werken. Dit bracht mij midden in een rustige nachtdienst op een idee: ik maak een website en deel hierop de ervaringen en inzichten  ̶  die ik zelf altijd zocht  ̶  met mijn ‘lotgenoten’! 

Daarnaast deel ik ook graag mijn positieve ervaringen van the shiftlife, want deze zijn er ook genoeg. Wellicht zetten we het onregelmatig werken hiermee wat meer op de kaart zodat er uiteindelijk nog meer faciliteiten komen voor onze grote groep.

Mijn ergernis heb ik nu dus omgezet in iets positiefs en constructiefs. Hopelijk heb jij, lieve lezer, hier in de toekomst ook wat aan!

Shiftlife rules!

Anniek