Annieks Week - 13 2023

shiftlife, shiftlifebyanniek, onregelmatig werken, familie, gezin, bunnyhop, midnight meal, zoom, flowers, bloemetje, present, graduation, volleybal, volley, match

9 april, 2023

Maandag: vergadering en training
Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond bij mijn ouders gaan slapen en mijn moeder brengt ze naar school. Lars gaat naar Breda. Om 7.15 u. start ik op de holding. Het wordt een lange dag voor mij, vandaag! Na de werkdag hebben we vergadering met onze afdeling. In de anderhalf uur daartussen werk ik mijn mail bij en klets ik wat met een collega. Tijdens de vergadering worden er lekkere broodjes kroket en salades uitgedeeld. Dit is een prima avondmaaltijd. Na de vergadering vertrekt ons volleybalgroepje naar de gymzaal die we hebben afgehuurd voor vanavond. Onze laatste training vóór het toernooi! Ook Lars en mijn zus doen mee. 
‘s Avonds EINDELIJK thuis plof ik op de bank om nog gezellig wat te kijken, maar al snel ontdek ik dat dit totaal niets meer uithaalt! Ik prep snel mijn ontbijt en lunch voor morgen en ga naar bed.

Dinsdag – interne tracer en reanimatie-onderwijs
Ik heb onrustig geslapen… Het is best pittig om twee vroege diensten te hebben nadat de klok verzet is. Lars is vrij en hij brengt en haalt de kids. Op het werk hebben we een rustig OK-programma. In de middag begeleid ik twee collega-auditoren tijdens hun interne audit over het complex. Zij kijken of alles qua kwaliteit en veiligheid op orde is op onze afdeling. Daarna snel ik naar huis om Maxje te knuffelen (én Lars ;). Charlot is turnen. Ik haal eten uit de vriezer en ga meteen door naar de kliniek voor een slaapdienst. In die kliniek is reanimatieonderwijs voor de verpleegkundigen van de afdeling. Mijn SIT-collega’s vragen of ik dit ook bij wil wonen. Nog steeds hoor ik iedere keer wat nieuws! Later op de avond tik ik nog een beetje voor mijn website en Zoom ik met Lars en Charlot. De administratie lukt helaas echt niet meer. Ik ben té moe: overduidelijk veel te veel gepland deze week. Zo nu en dan moet ik dit weer even meemaken om te realiseren dat het écht niet kan. Om 22.00 u. val ik letterlijk in slaap…

Woensdag – speeldates en nachtdienst
… tot 7.00 u. Ik spring onder de douche en om 7:30 u. kan ik naar huis waar ik de kinderen gelukkig nog even kan zien. Ik help ze naar school en begin daarna met schoonmaken. Lars is vrij maar moet voor school leren. Samen lunchen we en maken we een wandelingetje naar school om de kinderen op te halen. De kids hebben allebei een speeldate. Lars is in verband met de gezellige drukte beneden verkast naar boven. Ik speel gastvrouw voor de kids. Het vriendje van Max is voor de eerste keer spelen, dus zijn moeder komt even kijken. We zitten lekker buiten met een theetje. Om half 5 komt de andere moeder en ook zij blijft gezellig even hangen! Iets na vijven ga ik koken, ondertussen ruimen de kleintjes de speelkamer op. Dat gedeelte heb ik vorige week helemaal uitgemest, nu hebben ze beloofd het bij te houden. Allebei brengen we een kind naar bed. Tijdens het tv kijken doe ik nog een powernap en dan is het om 22.10 u. tijd om naar de kliniek te gaan.

Donderdag – tandarts en powernap
De eerste nacht is lekker rustig. Ik kan een e-learning maken, werk de mail bij en we kijken wat tv. Thuis slaap ik lekker, maar ben ik om 13.45 u. toch echt al helemaal wakker. Ben ik wél precies up and running als Lars met de kinderen thuis komt, fijn! Ik ga met Charlot mee naar de tandarts voor seals op haar kiesjes. Ze is tot nu toe altijd huppelend naar de tandarts gegaan, maar dit vond ze echt vreselijk! Al die vloeistof in haar mond en keel, de vieze smaak en ondertussen maar door blijven ademen. Omdat ze zo dapper heeft volgehouden, mag ze daarna een klein cadeautje uitzoeken van mij.
Eenmaal thuis kookt Lars, eten we met z’n viertjes en rijden we naar mijn ouders waar ze vannacht weer slapen. Na de koffie gaan we naar huis, waar we allebei nog eventjes achter de computer gaan. Om 20.30 u. gaan we tv kijken. Ik zeg tegen Lars dat hij me vooral moet laten liggen als ik in slaap val en gelukkig maak ik nog een korte powernap vóór nacht twee.

Vrijdag – diploma en volleybaltoernooi
Ook de tweede nachtdienst verloopt rustig. Lars heeft dagdienst, dus in huis is het muisstil.
Ik slaap maar eventjes, want vandaag is de diploma-uitreiking om 15.00 u. in Breda! Ik sta dus al om 12.30 u. op om me klaar te maken voor het feestje. Ook pak ik mijn volleybaltas in, want ik ga meteen vanuit Breda door naar het toernooi.
In Breda is het gezellig. We krijgen ons diploma, een mooi praatje van een docent en vervolgens een gezellige borrel waar we even kunnen bijpraten. Rond 18.00 u. vertrek ik naar Groesbeek, waar vanaf diezelfde tijd het volleybaltoernooi begint. Om 19.30 u. kan ik aanhaken. Ik heb nooit aan teamsport gedaan, maar ik heb enorm genoten van het trainen en ook op dit toernooi is de sfeer super! Als we eruit liggen (22e plaats van de 30, beetje jammer, maar ik zie het als een mooie pin die gezet is om volgend jaar te overstijgen!), gaan een aantal collega’s nog op stap. Hoewel ik enorm graag mee zou willen, is m’n pijp totaal leeg en wil ik alleen nog maar slapen! Als ik thuis kom, staat er een mooie bos bloemen van Lars en twee tekeningen van de kinderen. Blij met deze lieve verrassing! 🙂

Zaterdag – uitslapen en spelen
Ik mag uitslapen! Heel lief van Lars, want hij heeft late. Maar wat had ik dit nodig vandaag! Charlot en Max komen mij om 9.30 u. wakker maken met muziekinstrumenten… Niet de meeste chille manier, maar goed: zij hebben er lol van. Vol trots zien ze hun tekeningen hangen boven ons bed. Ik heb ook meteen zin om op te staan. Voor mijn gevoel ben ik té weinig bij ze geweest deze week… ik heb ze gemist! Gelukkig hoef ik dit weekend nergens meer naartoe. 
Lars klust wat in huis, ik speel een paar potjes ‘dobble’ en kwartet met de kleintjes. Samen houden we een uitgebreide lunch.
In de middag vertrekt Lars naar zijn werk. Charlot zegt dat ze op pad wil. Ze mogen van mij samen beslissen wat ze willen doen: Hemelrijk it is!
Thuis maak ik vlug wat eten klaar en douche ik de kids. Vanavond mogen ze in hun pyjama’s met popcorn voor de tv, FEEST! Ik breng Max om 19.30 u. naar bed, Charlot mag nog even opblijven voor een spelletje. Als ook zij naar bed is, chill ik zelf lekker verder!

Zondag – knutselen en hardlopen
Zondag! Lars is al vroeg vertrokken voor zijn dagdienst. Om 6.45 u. komt Max naar boven en zegt: ‘Mama, schijn eens een lichtje op mij?’. Als ik dit doe, zie ik dat hij zichzelf al helemaal heeft aangekleed, en het matcht ook nog! 😉 Knap van hem, en hij kijkt zo trots!
Charlot en ik kleden ons ook vlug aan. Oma komt zo en met z’n viertjes gaan we naar een speelochtend met Paasthema hier in de buurt. De kinderen kunnen daar knutselen, eieren zoeken en ze mogen bunny-hoppen in een juten zak. Thuis lunchen we uitgebreid samen.
Lars is lekker op tijd terug. We lossen elkaar af voor een hardlooprondje en sluiten de week gezellig met z’n viertjes af!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *