Annieks Week - 49, 2022

shiftlife, shiftlifebyanniek, christmastree, kerstboom, kroko loko, logeerpartijtje, wandeling, sinterklaas, pakjesavond, kerst

22 december, 2022

Maandag – eindgesprek en pakjesavond
Ik kan blijven liggen deze ochtend! Fijn, want ik voelde me gisteren écht niet fit, en dat heb ik niet snel. Lars staat met Charlot en Max mee op en helpt ze met hun ontbijtjes. Ik sta 7.55 u. op en breng ze naar school. Lars vertrekt vervolgens naar zijn werk om daar vanaf 9.00 u. online les te volgen. Ondertussen doe ik thuis wat voorbereidingen voor 5 december. De tweede helft van de ochtend lees ik een boek op de bank en doe verder niet teveel omdat ik me nog steeds niet top voel. 
Om 12.30 u. heb ik een eindgesprek over Max bij de peuterspeelzaal. Ook hij gaat alweer bijna naar school, bizar! Daarna ben ik heel even thuis met hem maar moeten we tegen 14.00 u. weer naar Charlots school om haar op te halen. Tussendoor belt Lars: hij heeft zijn eerste module gehaald en is blij: nu is hij echt op weg! Ik ben ook blij voor hem. Én trots! 
Charlot wil spelen met een klasgenootje. Ik vind het prima, maar spreek wel met de oma af dat zij het meisje iets eerder komt halen omdat we straks pakjesavond vieren. Met zijn viertjes gaan we nog even langs de schoolbieb, waar Charlot twee leesboekjes leent. De meisjes spelen lekker samen, ik speel met Max.
Meteen na de speeldate komen mijn ouders. Ze willen er op tijd zijn, want vanavond komen er twee pietjes langs met de cadeaus. Ook mijn broer en mijn zus zijn erbij. De kinderen zijn door het dolle heen als het hoog bezoek ook echt binnenkomt!! Omdat ze morgen vrij zijn, blijven de kinderen een uurtje langer op.

Dinsdag – spelen met Sintcadeaus en huisje van Kerst
Studiedag! Vandaag sta ik op met de kinderen. Hier heb ik me al weken op verheugd: samen met Charlot en Max met het Sintspeelgoed spelen, net als ‘vroeger’! We maken een ‘vette treinbaan’ met Max’ nieuwe draaischijf en met Charlot speel ik het spel ‘vlotte geesten’. Lars kan vandaag lekker lang blijven liggen. Als hij aan het eind van de ochtend opstaat, gaan we met z’n vieren naar de tuinwinkel om een kerstboom te halen. Het is zulk mooi weer dus gaan we te voet. Bolderkar mee voor de boom en de kinderen op hun stepjes. We tuigen de boom thuis meteen op en dan hebben de kinderen de smaak te pakken. In ieder hoekje en op elk tafeltje moet wat kerstigs staan. In no time is ons huis feestdagen-klaar!
In de middag spelen we nog even schooltje, maar als we goed en wel zijn begonnen, wordt Charlot alweer opgehaald voor haar turnles. Samen met Max maak ik de ‘schooldag’ nog af. Hierna gaat hij even met Lars naar buiten en pak ik mijn tas in voor een slaapdienst in de kliniek. Terwijl ik daar aan het werk ben en wat studeer, brengt Lars de kids naar mijn ouders. 

Woensdag – ontbijtje met opa en late dienst
Ik heb een rustige nacht gehad. Lars vertrekt om 7.00 u. naar zijn werk. Deze ochtend redden Lars en ik de overlap op een half uurtje na niet, vandaar dat de kids gezellig bij opa en oma logeren. 
Om 7.30 u. lever ik de diensttelefoon in en rijd ik naar mijn ouders. De kids zijn al opgestaan en aangekleed en zitten met opa aan het ontbijt. Ik eet een snelle boterham mee. Ik kan ze op zo’n ochtend dus wel zelf naar school brengen en dat vind ik heel fijn: dan zie ik ze nog eventjes en kunnen we in de auto nog lekker kletsen! 
Nadat Charlotje naar school is, speel ik thuis even met Max en doen we samen een boodschap in het dorp. Om 13.45 u. komt de oppas. Ik haal Charlot op en sprint naar huis. Ik haal het zo nét om mooi op tijd op het werk te zijn. Ik heb een fijne dienst en ben óók op het werk verwend door de Sint! In de auto en thuis doe ik mijn after work uitfaderitueel om vervolgens lekker in slaap te vallen. 

Donderdag – wandeling en les
Lars is vrij, ik slaap weer langer na mijn late van gisteravond. De kinderen zijn naar school en naar de peuterspeelzaal. In de ochtend werken we allebei voor school en lunchen we samen. 
Als Max terug is, gaan we een wandeling maken. We nemen het hondje van onze buurvrouw gezellig mee! Om iets voor twee zijn we thuis en ga ik Charlot halen van school. Thuis spelen we wat en Charlot mag daarna even Netflixen op de tablet. 
Om 16.00 u. begint mijn les, online deze keer. Ik zit dan altijd op Charlots kamer omdat zij een fijn bureautje heeft, ik daar lekker rustig zit en iedereen beneden dan lekker zijn gang kan gaan. Charlot slaapt op deze dagen in het logeerbed. 
Het is een leuke les en online is het ook prima te volgen, hoewel ik de live lessen leuker vind! Voordeel van deze manier is wel dat ik lekker met mn gezin kan eten in de pauze! 
Na de les kan ik meteen even uitrusten omdat Lars alles al heeft opgeruimd, zo fijn! We zoeken wat eerste receptjes voor het Kerstdiner van mijn familie, wat dit jaar bij ons is.

Vrijdag – kantoortijden en WK
Vandaag heb ik een dagdienst met ‘kantoortijden’: van 9.00 tot 17.00 u. Lars heeft late dienst. Mijn ouders komen Max ‘s middags ophalen bij ons thuis en drinken een koffietje met hem. Als ik een paar uur later klaar ben met werken, rijd ik naar de BSO om Charlot op te pikken. We rijden samen door naar mijn ouders en blijven daar eten. Héél erg fijn dat ik juist vandaag lekker aan kan schuiven.
We brengen de kinderen op tijd naar bed want om 20.00 u. kijken we Nederland – Argentinië. Ik heb tot nu toe weinig van het WK gevolgd, maar vanavond schijnt het toch spannend te worden! In de rust rijd ik naar huis omdat ik thuis nog wat wil studeren. Ik zet de wedstrijd aan op de achtergrond, maar tegen het einde wil ik toch wel alles zien. Wát een spanning was dat zeg! Na de penalty’s ga ik meteen naar bed: morgen weer vroege dienst.

Zaterdag – dagdiensten en logeren op onze kamer
Vandaag ben ik om 7.15 u. aan het werk. Lars begint om half acht. Mijn collega en ik zorgen ervoor dat de patiënten veilig naar de afdeling overgeplaatst worden en nemen daarna de tijd voor een goede opruimronde op de PACU. We werken aan onze neventaken en natuurlijk praten we even bij onder het genot van onze lunch. 
Als ons werk erop zit, rijd ik in één streep door om de kinderen op te halen. Lars is ondertussen ook thuis en heeft alvast gekookt. We kletsen nog even met de kinderen over hun nachtje bij opa en oma. Daarna nemen we uitgebreid de tijd om ze naar bed te brengen. Ze willen graag met hun matrasjes op onze kamer slapen. In het weekend maken we er vaker een slaappartijtje van, vinden wij ook gezellig. 
In de avond komt een bevriend stel nog heel eventjes borrelen. We ruimen niet meer op daarna, dat doe ik morgen wel!

Zondag – speeltuin en spelletjesmiddag
Lars is alweer vroeg vertrokken. Ik houd een lazy morning met de kinderen en ruim ik op wat we gisteravond hebben laten staan. De kinderen spelen met de Wii en ik doe ook een paar rondjes ‘just dance’ mee. Om 11.00 u. realiseer ik me ineens dat we op moeten gaan schieten: om 12.30 u. heb ik met een vriendin en haar dochters afgesproken bij een binnenspeeltuin. Eenmaal daar lunchen we samen. Na de laatste hap zijn de kinderen meteen de speeltuin in gerend. Mijn vriendin en ik kunnen nu even lekker praten met een koffietje erbij. Love it! 
Rond 16.00 u. zijn we weer thuis. Lars komt bijna meteen hierna ook thuis. Leuk, dan kan onze spelletjesmiddag beginnen, inmiddels ook vaste prik in het weekend! We spelen kwartet en ‘Kroko-loko’. Tegen de avond kook ik een gezond maaltje voor de kinderen. WIj eten niet mee: Lars en ik gaan uiteten! Ik kan me nog uitgebreid optutten voordat de oppas er is, beter! Lars en ik sluiten de week samen af in een heerlijk restaurantje, kan niet beter!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *