Annieks Week - 37, 2022

shiftlifebyanniek, shiftlife, onregelmatig werken, working shifts, malta, pretty bay, gozo, pannenkoekenrestaurant de perdstal, online leren, avans, kermis

26 september, 2022

Maandag – cruise en laatste cocktail!
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit fijne eiland! In tegenstelling tot de uitslaapdag gisteren, staan we vandaag op tijd op. We genieten van een luxe ontbijtje en gaan dan terug naar de kamer. Lars gaat een paar uurtjes voor school aan het werk. Ik ga even in de jacuzzi, ik lees wat en even later haal ik wat boodschappen voor vanmiddag. Er staat een boottochtje op de planning!
En die tocht is echt genieten! Het varen op zich is al heerlijk, maar dit wordt ultiem zo gauw we bij de Maltese Blue Lagoon aankomen. Wat een mooie, helderblauwe zee! Na een paar sprongen van het dek van de boot, hebben we nog wat tijd om lekker te snorkelen. We zien visjes (en kwallen!) in allerlei kleuren. Even later maken we een rondje met een speedboat om wat grotten verderop te bekijken. We varen door naar een kleiner eiland van Malta, Gozo, waar we een terrasje pakken en een mooie, kleine baai bekijken. 
Terug in het hotel springen we nog even in de jacuzzi en pakken we onze koffers in. ‘s Avonds eten we bij mooi uitzicht aan zee en pakken we een lekkere cocktail om deze minivakantie alweer af te sluiten. We gaan op tijd slapen, morgen weer naar Charlotje en Maxie! Ondanks de zalige tijd hebben we ze enorm gemist.

Dinsdag – terug naar de kids en studeren
De wekker gaat om 4.55 u. In de warmte vertrekken we naar het vliegveld, waar we een bescheiden rijtje van drie personen treffen bij de security. Dit was op de heenweg wel anders: ZEVEN minuten voor initiële vertrektijd waren wij bij de gate, oeps! Op het vliegveld drinken we twee koppen koffie. De vlucht vertrekt op tijd, dus we zijn ook op verwachte tijd in NL. Als we bij de auto zijn, ontdekken we dat we de lampen aan hebben laten staan…  K*k, we willen naar huis! De ANWB duurt minstens een uur, maar gelukkig wil een lief gezin ons helpen met startkabels. Op naar Van der Valk Breukelen voor een snelle lunch terwijl de andere accu laadt.
Door onze vertragingen halen we 14.00 u. nét niet en wachten we thuis tot mijn ouders met Charlot en Max terugkomen. Na 1000 dikke knuffels genieten we samen nog van een koffie en de zelfgemaakte cupcakejes van de kinderen. Daarna rijd ik met Charlot naar haar eerste turnles, waar ik met veel plezier blijf kijken. Het gaat lekker fanatiek, dit is met recht ‘sporten’ te noemen! Op de terugweg kopen we twee pompoenen bij een boerderij om later in de week mee te knutselen. Lars heeft thuis ondertussen gekookt. Het is zo’n lekker weer dus eten we buiten. In het half uurtje vóór de bedtijd houden we weer eens een ‘discootje’, waarbij Charlot en Max om beurten liedjes aan mogen vragen. Omdat ik vanavond nog wat werk voor school moet doen, brengt Lars de kinderen naar bed. Ik maak een snelle sweep door het huis en ga daarna aan de studie.

Woensdag – werk en oppas
… en door! Ik heb vroege dienst, Lars late. Onze shifts zijn beide druk, maar we hebben óók allebei fijn gewerkt. Als ik om 16.30 u. thuis kom, los ik de oppas af. Ik klets even met de kinderen over de dag en wanneer zij even later tv willen kijken, kook ik ons maaltje dat gisteren al deels voorbereid was. Omdat ze steeds vragen om wéér een disco, zet ik de muziek nog eventjes aan en doe een dansje met ze mee. Via de douche gaan ze naar bed met een liedje en een verhaaltje. Omdat ik nog een hoofdstuk moet lezen voor morgen én ik nog wat wil ontspannen vanavond, ruim ik (buiten de keuken) nu eens níets op. Gelukkig lukt me dat steeds beter; ik kijk gewoon letterlijk niet meer naar de rommel. Na een half uurtje B&B en een wasje opvouwen, ga ik rond 22.30 u. naar bed.

Donderdag – uitslapen en Zoommeeting
Lars brengt de kinderen naar school. Als hij terug is, dut hij nog even verder. Ik sta rond 9.00 u. op, neem een ontbijtje en maak nu op mijn gemak de opruimronde. De opdrachten voor de les van vanavond heb ik nét op tijd af gekregen, ondanks ons weekend. Fijn, ik kan het nog!
Om 12.15 u. haal ik Max van de peuterspeelzaal. Hij heeft er fijn gespeeld, zoals altijd. Samen met hem pak ik de tassen voor vanavond in. Dan mag Charlot alweer gehaald worden en kletsen we nog even samen op de bank. Het is deze week maximaal vliegen en rennen. Letterlijk en figuurlijk! Bewust even met z’n vieren op de bank zitten, is dan soms gewoon echt nodig!
Iets na 15.00 u. vertrek ik met twee kinderen en twintig tassen naar mijn ouders om daar de eerste online les te volgen vanaf 16.00 u. Deze duurt tot 21.30 u. Aangezien Lars late heeft, blijven de kids én ik bij mijn ouders slapen. Ik installeer alles en ga beneden nog even wat drinken. Dan blijkt dat de les door omstandigheden niet kan doorgaan en dus wordt verplaatst. Jammer, maar dit komt op dit moment eigenlijk best wel goed uit! Nou, dan natuurlijk gezellig beneden zitten bij mijn moeder, de kids en een tante die op bezoek is. Ik kook daar voor ons allemaal. Charlot en Max vinden het prima om daarna het ‘hele hebben en houden’ weer terug te verhuizen naar ons huis. Ze zijn wel wat gewend 🙂 
Ik heb ze verteld dat ik in de avond nog een afspraakje heb met mijn studieclubje. De kids gaan meteen lief slapen. Om 20.00 u. zijn mijn twee studiegenoten op Teams. We spreken de opdracht door die vandaag behandeld zou worden, zodat we weten of we allemaal op de goede weg zijn. Daarna is het tijd voor wasjes ophangen, een boek en mijn bed! Gelukkig zie ik Lars nog heel even na zijn late dienst.

Vrijdag – Voorpret en BBQ
Om 7.45 u. rijd ik naar het werk. Er staat een recordaantal patiënten op de dagplanning. We pakken lekker door en de dag verloopt goed. Tijdens de pauzes hebben we het veel over het jaarlijkse PACU-weekend, dat over een paar weekjes gepland staat. Er moet een speciale vragenlijst ingevuld worden voor een quiz en we hebben nu al zin in de quizavond!
Na de werkdag hebben we een barbecue voor het hele OK-complex in de buurt van de SMK. Dit is heel gezellig (mét goed eten en drinken) en ook daar gaat het speculeren naar de antwoorden voor de quiz nog even door! 
Ondertussen brengt Lars de kinderen naar mijn ouders. Hij heeft nachtdienst.
In Nijmegen is het heel gezellig. Ik was graag tot het einde gebleven op het feestje, maar om 21.30 val ik om van de slaap en rijd ik naar huis. Ik zie Lars nog nét voor hij vertrekt. Daarna ga ik in één rechte lijn naar boven…

Zaterdag – werken en pannenkoeken
… want vandaag weer vroege dienst! Op zaterdag zijn we altijd met z’n tweeën. Mijn collega en ik verzorgen de laatste patiënten van deze week en hebben dan nog wat tijd over. Ik ben blij dat ik op zo’n zaterdag het een en ander eens goed bij kan werken. Tussen de bedrijven door tijdens een vol OK-programma lukt mij dat nooit zo goed. Dan is een zaterdagje op zijn tijd niet erg. Daar komt bij dat we er een doordeweekse vrije dag voor terug krijgen!
Na het werk rijd ik via mijn ouders door naar een pannenkoekenrestaurant. Ik heb daar met drie vriendinnen en hun kinderen afgesproken. Alle kinderen zijn na vijf seconden al de speeltuin ingerend. Wij nemen lekker de tijd om te proosten en bij te praten. Eigenlijk zie ik ze allemaal te weinig. Maar ja, iedereen is druk. Kwaliteit boven kwantiteit!
Om 20.00 u. zijn wij thuis. Lars brengt Charlot naar bed, ik help Maxje in het avondrondje. Als we beneden zitten, vertelt Lars over zijn nachtdienst waarin hij vier bijzondere ritten had. Ik vind het ideaal dat we zo vaak als we willen tot in detail onze werkdagen kunnen bespreken. Het verveelt nooit omdat we precies weten wat de ander mee bezig is. Als Lars rond 22.15 u. naar zijn nachtdienst vertrekt, ga ik ook naar bed en lees ik nog wat.

Zondag – pompoenen en in slaap vallen…
Yes, lang geslapen! De kinderen zijn rond 7.45 u. pas wakker, maar willen meteen naar beneden. Het is weekend, dus een tv-momentje is het verzoek. Als ik écht wakker ben, ga ik samen met de kindjes naar buiten om de gekochte pompoenen tot Halloweenmonsters om te toveren. Als ze klaar zijn, moeten de pompoenen natuurlijk in het toilet – de enige donkere ruimte beneden – ‘getest’ worden. En gelukkig wordt het goedgekeurd!
In de middag gaan we gezellig lunchen bij mijn zus. Ik heb haar al weken niet meer gezien door allebei onze vakanties én ze is ondertussen jarig geweest. We kunnen haar helaas niet overhalen om in de regen mee te gaan naar de kermis in ons dorp, maar zelf gaan we wel eventjes kijken. Max en Charlot hebben zich er zo op verheugd! Als we thuiskomen en we de kids uitgebreid naar bed hebben gebracht, proberen we om nog een aflevering ‘Expeditie Robinson’ te kijken, maar dit mislukt. Door mij, omdat ik op de bank in slaap val. No shame, want deze week was qua hectiek bijna niet te doen! 

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *