Zo doen zij het - Malou

shiftlifebyanniek shiftlife life with shifts onregelmatig werken malou tobias werken in diensten

23 november 2022

Malou werkt als verpleegkundig specialist op de MDL in het CWZ. Voorheen werkte zij als gespecialiseerd verpleegkundige op de PACU en de Intensive Care van het RadboudUMC. Ze is zeven jaar samen met haar partner Tobias. Hij werkt bij defensie en is lange tijd regelmatig op uitzending geweest. Sinds enige tijd heeft hij een baan bij defensie met regelmatige tijden. Malou en Tobias hebben samen een dochter van 3 en hun tweede kindje is op komst.

Malou: ‘Toen ik Tobias leerde kennen, werkte ik als IC-verpleegkundige. Soms wist Tobias maanden van tevoren al dat hij op uitzending moest, maar het kon ook voorkomen dat hij gebeld werd en binnen 24 uur naar een voor mij onbekende bestemming moest voor onbepaalde tijd. Dit gaf roostertechnisch geen problemen omdat we toen nog geen kinderen hadden. Het eerste jaar nadat onze dochter geboren was, was wel pittig. We verhuisden naar een klushuis en woonden een half jaar in de ‘puin’. Ondertussen begon de covidperiode op de IC en startte Tobias zijn officiersopleiding waarbij hij doordeweeks intern verbleef op de kazerne. In deze tijd waren we vooral druk bezig met plannen wie wanneer thuis was voor onze dochter en hadden we amper tijd voor elkaar. We hebben hard ons best moeten doen om tijd voor elkaar vrij te maken. Toch is het gelukt om leuke dingen te blijven doen, ook al waren het soms maar een paar uurtjes. In deze periode hebben we heel veel hulp van familie en vrienden gehad, anders was dit nooit gelukt. We namen destijds vaste dagen opvang af, maar flexibele opvang was achteraf gezien beter geweest. Nu was het vooral onze familie die flexibel was!
Uiteindelijk zijn we samen toch tot het besluit gekomen dat twee onregelmatige banen met frequent buitenland bezoeken niet optimaal was voor ons. Ik startte, toen onze dochter 1 werd, met de master voor verpleegkundig specialist. Ondertussen ging het klussen en de zorg voor onze dochter natuurlijk gewoon door. Dit was even doorpakken! Maar nu, twee jaar later, ben ik afgestudeerd. Ik vind het zo fijn om regelmaat te hebben en het werk is erg leuk! Tobias heeft  inmiddels ook een regelmatige baan bij defensie en bovendien hoeft hij niet meer naar het buitenland. Hij heeft wel nog eens in de vijf weken piketdienst. Dit houdt in dat hij continu bereikbaar moet zijn en indien nodig ook moet komen. Vanaf volgende maand heeft hij een nieuwe baan binnen defensie, dus dan zijn de piketdiensten ook voorbij.
Wat fijn was aan samen onregelmatig werken, was dat we soms ook spontaan een paar dagen weg konden doordeweeks. Ook diensten ruilen ging bij mij vaak makkelijk waardoor we tijd maakten om wat leuks te gaan doen. Dit gaat nu een stuk lastiger. Maar ik heb nu wel veel meer rust in vergelijking met de IC in combinatie met Tobias’ uitzendingsperiode. Tobias en ik zijn nu alle weekenden en avonden vrij, ik voel mij minder vermoeid en heb meer energie en dat vind ik nu het allerbelangrijkste!’

Delen

Recente blogs

Zo doen wij het - Nachtdienst draaien
Wat zijn beste nachtdiensttips van mij en mijn zorgcollega's?
Lees verder
Onregelmatig werken, past dat bij jou?
Hi, bovenbouwscholier! Dikke kans dat jij op dit moment druk bezig bent...
Lees verder
Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *