Annieks Week - 15, 2022

kinderen, ambulance, spelen, speelbos uden, Pasen, eitje, Hemelrijk, Billybird, vriendinnen, Sint Maartenskliniek, nachtdienstshiftlife, shiftlifebyanniek, shiftworklife

6 mei 2022

Maandag – logeren en nachtdienst
11.00 u. Yes! Goed uitgeslapen. Met nachtdienst in het vooruitzicht is het fijn dat dit gelukt is. Lars heeft de kinderen ondertussen naar school gebracht. Samen lunchen we: broodje ei en groene smoothie. Hierna stap ik op de fiets om Max van de peuterspeelzaal te halen. Wat is het weer heerlijk. We doen boodschappen met z’n drieën en ik duik nog snel twee andere winkels in. Over twee weekjes gaan we op vakantie, dus ineens krijg ik verzameldrang! Om 14.00 u. haal ik Charlot van school. Ze heeft met een vriendje afgesproken en samen spelen ze buiten. Wij zitten erbij en kijken er genietend naar. Als het vriendje weg is, kookt Lars. Ik pak de tassen van de kids in. Ze gaan logeren omdat ik nachtdienst heb en Lars morgen een vroege. Dan overlappen er net twee uurtjes in de ochtend.
Terwijl Lars het eten maakt voor vanavond – salade met vegaburgers – ruim ik boven wat op.
We gaan voor de verandering met zijn allen naar de zwemles van Charlot om naar haar te kijken, en daarna rijden we door naar Ledeacker.
Eenmaal thuis ga ik meteen sporten. Dan nog even verplicht chillen op de bank en door naar mijn nachtdienst. Zie HIER ook mijn allereerste Reel van deze dag!

Dinsdag – ambulance op de BSO
Het is best vol op de afdeling maar deze patiënten zijn gelukkig allemaal stabiel. Naast de patiëntenzorg werk ik aan mijn aandachtsvelden en klets ik bij met mijn collega. Als ik thuis ben, ga ik lekker slapen. Ik sta om 14.00 u. weer op: Lars heeft dagdienst en komt – indien geen rit – met de ambulance bij de BSO van Charlot. Daar wil ik natuurlijk bij zijn! Mijn vader en Max mogen ook mee. Max kent de leidsters, dit zijn dezelfde fijne begeleiders als op de peuterspeelzaal. Ze organiseren altijd zulke leuke dingen voor de kids en nu, in de week van de beroepen, zijn er vakmensen van allerlei beroepen langsgekomen. 
De kinderen vinden de ambulance geweldig. Het zuurstofkapje, de monitor en de brancard worden gedemonstreerd. Het kan helemaal niet meer stuk wanneer ze aan het einde de sirene heel eventjes laten horen! Lars en zijn collega deden het zó leuk. Ik ben dan best wel trots 🙂 De kinderen en ik lopen terug naar huis en maken onderweg wat mooie lentefotootjes. Thuis zet ik vanwege de warmte de sproeier even voor ze op. Hier vroegen ze gisteren ook al om. Lars is er inmiddels ook weer en samen beleggen we een healthy pizza. Op verzoek van de kinderen dineren we in de tuin met voor hen een waterijsje toe. Vanavond hoeft alleen Max in bad, Charlot is gisteren bij zwemles nog geweest. Na de disco brengen Lars en ik allebei een kindje naar bed. Ik duik nog heel even terug het bed in en rijd dan samen met een collega naar nachtdienst #2.

Woensdag – koeien kijken en vriendinnendate!
Het tweede nachtje verloopt heel rustig. Eenmaal thuis ga ik nog een paar uurtjes naar bed. Lars heeft late dienst en taxiet Charlot en twee andere kinderen naar een schoolactiviteit in de buurt. Daar gaan de drie jongste groepen kijken naar de koeien die voor het eerst de wei in gaan. Volgens Lars en Charlot was het een prachtig gezicht. 
Ik heb zin in vanavond: ik heb een reünietje met mijn vriendinnen van de middelbare school. We hebben min of meer wekelijks appcontact, maar sommigen heb ik nu al meer dan een jaar niet gezien! Eén vriendin is even terug uit Australië samen met haar vriend die wij ook voor het eerst ontmoeten. Ik tut mezelf dus gauw op en ben klaar als Lars met de kinderen van school thuis komt. Vervolgens gaat Lars met Charlot naar dansles en blijf ik met Maxje thuis. Als Charlot klaar is, sta ik al met de auto te wachten: ik neem Charlot en Max mee en rijd via mijn ouders (mét pitstop!) door naar mijn vriendinnen. Lars heeft late dienst. 
Het was een topavond. We hebben veel gelachen, heerlijk gegeten en goed bijgepraat. Ik voel dat ik veel energie heb gekregen van deze avond. Dat is al 24 jaar niet anders!
Om 21.30 u. moet ik vertrekken. Ik val vanavond even in voor een collega die geen slaapdienst kan doen. Lars is niet thuis en de kids waren door mijn vriendinnendate toch al bij opa en oma, dus hier heeft niemand last van!

Donderdag – kijken bij de peuterspeelzaal en Matilda
Ik heb een rustige slaapdienst gehad. Om 7.30 u. mag ik de diensttelefoon inleveren. Ik rijd naar mijn ouders waar Charlot en Max om 8.00 u. al kant en klaar aan tafel zitten te ontbijten. Ik eet ook nog even een boterhammetje mee en rijd terug naar de school en peuterspeelzaal van de kinderen. 
Eenmaal thuis is Lars ook wakker. Vandaag zijn wij uitgenodigd voor de kijkochtend op de peuterspeelzaal bij Max, waar we om 9.00 u. naartoe gaan. Hij zit er zo trots en tegelijkertijd schattig bij als we allebei naast hem zitten. En wat doen ze het leuk hier, bij zijn ‘schooltje’! 
Thuis werken we even wat huisklussen weg (gordijnen wassen, rotklus!) en haalt Lars Max op. Intussen hang ik alvast één gordijntje terug en prep ik alvast wat voor het eten van vanavond: gevulde paprika met quinoa uit het skinny six kookboek van Chickslovefood
14.00 u. inmiddels. Ik haal Charlot op van school. We spelen ‘Wie is het?’ en – daar is ‘ie weer – verstoppertje. Lars vertrekt even later weer naar zijn late dienst. Om 16.30 u. begin ik aan de ovensessie van het eten. De kindjes mogen nu even hun tv-momentje, zodat ik wat huishouden kan doen. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat dat in ieder geval zo min mogelijk in de avond hoeft. Bij zo’n ovenmaaltijd die alleen nog in elkaar gezet hoeft te worden en zo de oven in kan, kan ik dat heel fijn doen. 
Als ik de kinderen naar bed breng, lees ik ze gezamenlijk een boekje voor. Daarna kruip ik even bij Max voor wat slaapliedjes en lees ik een stukje van ‘Matilda’ voor aan Charlot. Dat boek ligt vanaf de verhuizing op zolder en ik dacht er deze week opeens aan. Bij het eerste hoofdstuk is Charlot al fan, net als ik!  Ze leest daarna zelf nog in een boekje. Ik ruim wat op, doe een workout en wil daarna op de bank gaan liggen. Dan lees ik op de app dat Charlot morgen een Paasontbijtje heeft. Oeps, dit was me dus even ontschoten… Gelukkig lukt het me om er nog wat ‘Paas-igs’ van te maken en kan ik redelijk op tijd naar bed.

Vrijdag – Voorbereiding en slaapdienst
Na een kort maar fijn nachtje ben ik onderweg naar de SMK. Vandaag weer een holdingdag. Lars is met de kinderen naar een speelbos, waar het erg rustig is. Bij mij loopt het OK-programma gesmeerd en kan ik mooi op tijd naar huis. Daar heb ik een klein momentje om de kids even te knuffelen en van Lars te horen hoe zijn vrije dag was. Om 16.45 u. moet ik alweer van huis vertrekken naar mijn slaapdienst bij ons in de buurt. Omdat het wederom rustig is, kan ik iets vooruit werken in de klusjes voor mijn website. Dit wil ik graag doen zodat ik in onze vakantie zo min mogelijk op mijn telefoon hoef te zitten. Ik lees ook nog een paar bladzijden van het boek ‘Amalia’, geleend van mijn nicht. Mooi!

Zaterdag – Hemelrijk en pannenkoeken
Ik heb lekker geslapen in de kliniek. In de ochtend drink ik nog een koffietje bij de collega’s op de verpleegafdeling en werk ik eenmaal thuis nog wat aan mijn website. Lars heeft gisteren alvast wat broodjes gesmeerd voor ons dagje Hemelrijk en nu pak ik alles in.  Om 13.00 u. hebben we afgesproken bij de ingang met een gezin dat we drie jaar geleden tijdens een vakantie in Fuerteventura leerden kennen. Ons laatste afspraakje is alweer bijna twee jaar geleden. De kinderen spelen lekker en wij genieten ondertussen van de zon en pikken ook een glijbaan en achtbaanritje mee! We eten samen pannenkoeken en hierna vertrekken zij weer naar het westen. Onze kids gaan moe maar voldaan van de leuke dag naar bed. ’s Avonds hebben Lars en ik een ‘goede discussie’ over mijn website, en alles daar omheen (zie Instagrampost). Fijn en vooral belangrijk dat we dit bespreken, maar ik heb daardoor wel een beetje een nare nacht… 

Zondag – Pasen en tassen pakken
Paasbrunch today! Terwijl Lars doucht, doe ik samen met de kids een workout, zo goed en zo kwaad als dit gaat. Daarna stap ik onder de douche, terwijl de kids in bad zitten.
Mijn ouders hebben de tafels buiten gedekt, top! We eten samen en bespreken wat vakantiezaken door (we vertrokken 24 april dus voor een weekje naar Spanje, voor wie de foto’s gemist heeft, en het was fantastisch!). Thuis pakken we vlug de tassen in voor ons tipi-nachtje voor morgen. Het is dan Tweede Paasdag en Charlot heeft de dinsdag ook nog vrij! We nemen ongeveer twee koffers en 100 dekens mee: het wordt ’s nachts vier graden in Fryslân! 
Als afsluiter van de week kijken we de laatste aflevering van ‘Het verhaal van Nederland’ in bed. Wat een mooie serie was dat! We klappen de laptop om 22.00 u. dicht om ervoor te zorgen dat we vannacht zéker lang en warm slapen. Kunnen we morgen fit naar het hoge noorden vertrekken, op naar de ijskoude tentnacht!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *