Annieks Week - 2, 2022

pumptrack, logeren, lazy sunday, kinderen bestellen een drankje, nachtdienst in het ziekenhuis, shiftlifebyanniek shiftlife onregelmatig werken

Maandag – School en babyspullen
Na een drie weken durende vakantie mag Charlot vandaag weer naar school! Ook Max gaat naar de peuterspeelzaal. Lars en ik zijn beiden vrij vandaag. We zetten de kids samen af op school en rijden door voor de boodschappen. Hierna gaan we meteen voor een hardlooprondje. We beginnen allebei een andere kant op en komen elkaar halverwege tegen. Lars neemt nog een extra lus en zo eindigen we gelijktijdig weer bij huis. Tegen het einde van de ochtend plaats ik nog wat babyspullen op online verkoopsites (ja, het is zover).
Charlot wil na school spelen met haar ‘bestie’. Samen houden ze een prinsessen-verkleedpartijtje. Als het vriendinnetje weg is, spelen we nog even met z’n vieren in de woonkamer. We eten op tijd want de kids gaan naar mijn ouders. Daar drinken we ons vaste kopje koffie. Lars en ik gaan naar huis als de kids naar bed gaan.

Dinsdag – volle bak en healthy meal
Er zijn veel verschuivingen in de PACU-planning geweest deze week. Uiteindelijk heb ik gisteren gehoord dat ik vandaag een dagdienst heb. Lars vertrekt tegelijkertijd voor zíjn dagdienst. We draaien vandaag weer met alle OK’s. Na twee weken reductie rondom de feestdagen is dit weer even doorpakken. Wél vliegt de dag voorbij. Als ik thuis kom, is Lars er al met de kinderen en is hij bezig met een lekker en healthy maal (want hee: januari!) hutspot met knolselderij
We brengen de kinderen samen naar bed. Dat vind ik het allerleukste: we kunnen op die dagen lekker de tijd nemen voor het bedritueel. Gezellig met z’n viertjes boven op de bank onder een dekentje en één van ons leest voor. Vervolgens brengen we allebei één kind naar bed. Helaas kan Max nog steeds lastig alleen in slaap komen, dus ik lig bij hem tot hij slaapt. Daarna praten Lars en ik bij over de dag en kijken we een film.

Woensdag – Charlot thuis en nieuwe auto!
In de ochtend brengt Lars de auto weg voor APK. Ik neem – nog nuchter – wat bloed af voor een gezondheidscheck. Deze krijgen we aangeboden via het werk. Hierna ga ik even bij een vriendin op de koffie. Vóór de lunch ben ik terug. Vanwege krapte door covid is er geen juf in Charlots klas en is zij dus thuis. Haar vriendinnetje komt een half uurtje spelen. Als Max wakker is, vertrekken we met z’n vieren naar een pumptrack en gaan ze los op de baan. De pumptrack hebben we ontdekt tijdens onze vakantie, nu zijn de kinderen fan! Lars is ondertussen druk aan het telefoneren. De reparatie aan onze auto zal veel geld gaan kosten. Dit was al enigszins de verwachting. In dat geval hebben we besloten de auto in te ruilen. Lars heeft een mooie (elektrische!) auto op het oog en hij is morgen al welkom! 
Ik kook vandaag: traybake met gnocchi staat op het menu. Na de dagelijkse minidisco lees ik de kids voor uit Charlots nieuwe boek dat ze als cadeau van mijn nichten heeft gekregen. 
Ik kan nog lekker even Dexter kijken met Lars. Om 22.15 u. word ik opgepikt door mijn collega voor een nachtdienst.

Donderdag – auto en koffie
De dag begint al werkend. Tussen onze nachtrondes door werk ik mijn werkmail bij, lees ik een tijdschrift en stuur ik wat vragen op voor de nieuwe rekenmodule. Dit onder het genot van een lekkere couscoussalade made by de ziekenhuiskok! Onze nachtdienstvoeding wordt namelijk aangeboden door de kliniek. Luxe! 
Thuis slaap ik maar vier uurtjes. Ik wil ‘s avonds graag weer op tijd naar bed omdat ik vrijdag om 9.00 u. moet beginnen. Zo snel na een nachtdienst weer werken is absoluut niet standaard maar dit komt door al het schuiven in de roosters.
Als ik wakker word, lees ik in een appje van Lars dat de autodeal gelukt is! Ik ben heel erg blij, een elektrische auto was al lang een wens. Trots op Lars dat hij dit (inclusief verzekering) allemaal zo goed gefixt heeft. Hij is meteen doorgereden naar het halfjaarlijks routinegesprekje van Max op de peuterspeelzaal.
In de middag ga ik naar een vriendin om haar nieuwe huis te bekijken. Mijn moeder is even naar ons gekomen omdat ik het net niet redde om voor Lars’ late dienst thuis te zijn. Als ik thuis kom, heeft mijn moeder al gekookt. Zo fijn! Onder het eten kletsen we gezellig over ieders dag. Ik doe de kids in bad en breng ze na een verhaaltje naar bed. Na een paar bloguurtjes ga ik op tijd naar bed voor de dagdienst van morgen.

Vrijdag – Dagdienst en logeren
Ik heb een bedrijvige maar fijne dagdienst. Lars heeft avonddienst. Mijn vader komt ‘s middags naar ons huis om op Max te passen in onze dienstwissel. Charlot is naar de BSO. Om 18.00 u., na mijn dienst, haal ik haar op. Deze keer heeft mijn vader al gekookt en kunnen we wéér meteen aanschuiven. 
Hierna houden we de vaste minidisco met verkleedpartijtje. Ik laat de kinderen wat langer op omdat ik ze de hele dag niet heb gezien. Als we rond 20.00 u. boven zijn, smeken ze bijna of ze bij elkaar mogen slapen. Tuurlijk jongens! Morgen weekend, who cares! Met een beetje geluk kletsen ze wat langer en is het morgen later ochtend!

Zaterdag – Waterpokken deel 2 en fietsen
7.30 u. Kon slechter! Helaas wel twee dagen weekend zonder Lars: hij heeft dagdiensten. De kinderen en ik starten met een ontbijtje. Daarna mogen ze even TV kijken. Ik word rustig wakker met koffie. Ik ontdek bij het verschonen dat Max eindelijk waterpokken heeft. Charlot had dit twee weken geleden, dus we zaten erop te wachten. Net als zijn zus heeft hij er weinig last van. We knutselen wat en halen een pakketje op in het centrum.
‘s Middags wil ik proberen om naar een leuk tentje te fietsen. Charlot op haar eigen fiets en Max bij mij achterop. Het is momenteel natuurlijk take away, maar je kunt daar buiten prima even op een picknicktafel of een pallet zitten. Charlot heeft de rit gehaald, zo knap van haar! We drinken warme choco en Lars sluit vanuit zijn werk ook nog eventjes aan.
‘s Avonds willen de kids weer samen slapen. Wij doen nog wat huisklussen en gaan daarna in de relaxmodus.

Zondag – lazy ochtend en familie
Wéér een relaxte start van de dag! Ik ben geen ochtendmens. Óók niet na vijf jaar kinderen. Gelukkig vinden de kindjes een lazy ochtend ook leuk. We ontbijten met een eitje en ik stop Charlot en Max daarna in bad. We zijn nét (niet…) op tijd beneden voor opa en oma die op bezoek komen. Mijn ouders hebben broodjes mee en we lunchen gezellig samen. Als mijn ouders vertrekken, komt mijn zus op bezoek. Mijn broer en schoonzus sluiten even later aan. Ik heb het gekke idee om weer naar hetzelfde tentje als gisteren te gaan. De behoefte om weer meer te ondernemen, wordt steeds groter merk ik. We pakken daar samen een drankje. Het is dan wel buiten in de vrieskou, maar het is in ieder geval weer íets!
Mijn zus gaat even daarna naar huis. Lars heeft inmiddels ook weekend. Samen met mijn broer en schoonzus eten we een pizzaatje. Hierna brengen Lars en ik de kinderen naar bed. Lars blijft wat langer op omdat hij morgen nachtdienst heeft, dan komt hij vast in het ritme. Ik ga er zelf wel op tijd in. Ik lees nog even wat en ga om 22.00 u. slapen: morgen weer lekker fit voor de vroege shift!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *