Annieks Week - 21, 2022

shiftlifebyanniek, twinning, hemelvaart, verjaardag, barbecue, BBQ, kasteel heeswijk, oertijdmuseum, dino's, overkapping, feestje, verjaardag, tributeband, concert, moeder en dochter, vader en dochter uiteten

16 juni 2022

Maandag – vergaderen op het werk en thuis
6.05 u. Ik mag weer een vroege dienst draaien! Lars is vrij. We hebben een mooi bruiloftsfeest gehad met collega’s, dus praten we daar op het werk even over na. De dienst is best druk vanwege een vol OK-programma, dus we pakken samen lekker door. Halverwege de dag word ik gebeld door Charlots school. Ze is ziek en moet opgehaald worden. Ik bel Lars maar hij is al onderweg! Na mijn dienst hebben we een afdelingsvergadering waarin ik ook een update mag geven over de kwaliteitswerkzaamheden. Ik tref hiervoor de laatste voorbereidingen in het anderhalf uur tussen het werk en de vergadering in. Fijn als je ineens tijd hebt voor dat soort dingen! Eenmaal thuis zijn de kinderen nog wakker. Charlot voelt nog wel warm. Ik vertel Max nog een verhaaltje en bewonder de mooie zwarte douche die Lars vandaag heeft geïnstalleerd. Daarna gaan Lars en ik beneden zitten. Het was een druk weekend waarin Lars bovendien avonddiensten gehad heeft, dus nu maken we even tijd om bij te kletsen en wat afspraken voor deze week te maken.

Dinsdag – speeltijd en avonddienst
Lars heeft vroege dienst en is voor 7.00 u. al weg. Charlot en Max zijn bij mij gekropen en kijken nog even op hun tablet. We staan op, Charlot is gelukkig alweer ietsjes beter en voelt zich redelijk goed. Ze is met 39 graden koorts gaan slapen, dus een dagje extra thuisblijven lijkt ons verstandig. We beginnen de dag met een healthy ontbijtje, kwark je met fruit. Daarna is het speeltijd! De kids doen een tekenwedstrijd en samen maken we een ‘megatoren’ van Duplo. Ondertussen ruim ik de speelkamer op en ruim een paar bakken uit. Na het fruitje kijken ze even tv en ga ik douchen en klaarmaken. Het is lekker weer dus spelen ze ook nog even in de tuin, terwijl ik wasjes draai en opvouw. 
Lunchtime! Om 13.00 u. komt mijn moeder even kletsen en op de kids passen tijdens onze shiftruil. We drinken een koffietje en kijken even of de planning van de komende weken klopt omdat hier last minute het een en ander aan is veranderd. M’n moeder en ik kletsen verder in het zonnetje. Om 14.15 u. vertrek ik naar mijn werk. Tijdens mijn dienst krijg ik een paar leuke fotootjes van Lars en Charlot die gezellig uiteten zijn. Ik heb een prima avonddienst. Er is zelfs nog tijd om aan mijn neventaken te werken. Ik kan op tijd overdragen en naar huis. Ik  lig vóór 0.00 u. weer in bed. Lekker slapen en morgen weer fris op voor een takendag.

Woensdag – gymtas en handbal
Ik heb aardig goed geslapen voor een laat-vroeg nachtje. Lars is al vertrokken. Max is gaan logeren bij mijn ouders. Omdat ik een takendag heb, kan ik Charlot naar school brengen en zelf gauw doorrijden naar het werk. Zo hoeven mijn ouders in de ochtend niet op en neer naar Charlots school. We kiezen samen haar kleding uit en dan ontbijten we met z’n tweetjes. Dit komt niet vaak voor! Eenmaal thuis krijg ik een appje van Charlots juf: ze is haar gymtas vergeten. Dat is waar ook… woensdag gymdag! Ik breng haar op deze dag zelden naar school, dus daar heb ik niet aan gedacht! Gelukkig zit er nog een legging in haar tas of kan ze een keertje in hemd en onderbroek gymmen. Haar gymschoenen staan gelukkig op school. Probleem opgelost!
Ik heb een productieve dag op het werk. In de ochtend werk ik samen met een collega van de anesthesie. We bespreken wat kwaliteitspunten die onze beide afdelingen aangaan. Ik heb een eindgesprek van een HBO-v student die het met vlag en wimpel heeft gehaald! In de middag werk ik mijn mail bij, bereid ik een presentatie voor volgende week voor en werk ik aan andere punten van de lijst.
Als ik klaar ben, rijd ik naar de sporthal in ons dorp, waar de kids aan het kabouterhandballen zijn. Ik kan nog net het laatste half uurtje van het seizoen zien!
Eenmaal thuis kookt lars een snel maaltje, ik maak een opruimronde. Tijdens het eten kletsen we samen bij over de afgelopen dagen. Doordat handbal wat later op de dag is en we nu nog moesten koken, gaan de kids iets later dan 19.00 u. naar bed. Wij ploffen ook lekker neer en laten de rommelspeelkamer voor wat het is. We hebben nu een lang weekend vrij, dus dat komt later wel.

Donderdag – Hemelvaart én feestje!
Tot 9.30 u. uitgeslapen! Vanmiddag is er ‘groot’ feest: we zijn allebei jarig in deze periode en voor het eerst in 2,5 jaar komen beide families weer. Heel erg veel zin in! We ruimen beneden alsnog op en versieren de tuin. Hierna ga ik me klaarmaken. Charlot en ik trekken dezelfde jurk aan: dit was mijn cadeautje van Lars met moederdag! Charlot helpt mij met de spullen klaarzetten terwijl de mannen de laatste boodschappen doen. We zijn allemaal op tijd klaar (unicum!) en gaan vast in de tuin zitten. Het bezoek sluit snel aan. De hele middag en avond hebben we een heerlijk feest met een barbecue. Op vier nichtjes na waren de beide families compleet. Wat was dit weer zalig!!

Vrijdag – dino’s en protocollen
We zijn allevier op tijd opgestaan. Vandaag gaan we naar het Oertijdmuseum in Boxtel. In eerste instantie gaan we voor de dino’s, waar vooral Max dol op is. Maar ook de rest van het museum en het speeltuintje vallen goed in de smaak! We nemen daar als lunch een broodje knak, de kids spelen nog even. Iets later rijden we door naar kasteel Heeswijk en nemen daar een middagborreltje in de zon. Er is nét een bruiloft aan de gang: de ene na de andere prachtige glitterjurk komt voorbij. Nu kijkt vooral Charlot haar ogen uit! Op de terugweg rijden we langs het tuincentrum om een pot te kopen voor de mooie oleander die we gisteren gekregen hebben. Als diner zetten we opnieuw de barbecue aan en maken we wat vlees, vegaburgers en vooral groenten op die over waren van gisteren. 
De kinderen gaan voor het eerst met veel plezier onder de nieuwe douche. Nadat ze in bed liggen, duik ik nog even in wat protocollen voor de procesaudit die ik volgende week op het werk heb.

Zaterdag – Nijmegen en bandje
Eindelijk kan Lars een keer uitslapen. Ik ga met de kinderen naar beneden. We spelen met de grote houten blokken. Daarna willen ze ziekenhuisje spelen waarbij Max en ik de patiënten zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat toneeltjes niet mijn favoriete bezigheid met de kids is (9 op de 10 keer wordt de rol van heks namelijk aan mij toebedeeld, in welk scenario dan ook), maar voor ziekenhuisje ben ik natuurlijk altijd te porren! Ook hebben ze nieuwe speelboekjes van oma gekregen waar ze in werken. Nadat de kids zijn aangekleed en Lars wakker is, ren ik een rondje. 
Ook vanmiddag gaan we weer op pad, Nijmegen it is! We lopen een rondje langs Charlots eerste woonhuis op de Borneostraat. We woonden daar in een appartement met een – voor haar – ‘magisch torentje’. Vervolgens lopen we een rondje door de stad en drinken wat op een terrasje. Rond 16.00 u. hebben we een reservering op de pannenkoekenboot. Dit weten de kinderen niet, dus als we na eerst zogenaamd kijken ook écht instappen, zijn ze door het dolle heen! Ze eten er allebei één versierde pannenkoek, maar zo gauw er een ballenbak onder een luik tevoorschijn komt, zijn ze vertrokken. Zo hebben Lars en ik ineens een soort pannenkoekendinertje voor twee terwijl we genieten van het mooie uitzicht vanaf de Waal!
Nadat de kinderen op bed liggen, maak ik me klaar voor vanavond. Mijn moeder en ik gaan naar een tributebandje in de schouwburg hier in de buurt. We doen een dansje, zingen mee en hebben samen een gezellig avondje!

Zondag – Extra dienst en verjaardag
Lars heeft vandaag – in verband met krapte – een extra dienst aangenomen. Ik heb gelukkig niets gehoord van zijn wekker. De kinderen hebben mij bovendien tot 8.30 u. laten uitslapen vandaag! We staan rustig op en ontbijten een keertje voor de tv. Ik heb daar eigenlijk een hekel aan, maar ze vragen het zo vaak dat ik het nu, in het weeekend, een keertje goedkeur. Aan het eind van de ochtend halen we vast wat boodschappen voor het eerste deel van volgende week. Na de lunch wandelen we even door de wijk en spelen ze even bij het speeltuintje om de hoek.
’s Middags ga ik met Charlot en Max naar de verjaardag van mijn nicht, waar mijn ouders ook zijn. Tegen etenstijd zijn we weer terug, Lars heeft al gekookt! Na bedtijd van de kinderen duik ik nog even in de documenten voor de procesaudit van dinsdag. Rond 23.30 u. houd ik het voor gezien en ga ik naar bed: morgen weer vroeg op op de PACU weer op te starten!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *