Annieks Week - 25, 2022

fletcher, thuiswerken, festival, haring, visboer, verkoeverkamer, pacu, visgraatvlecht, shiftlife, shiftlifebyanniek, onregelmatigwerken, blog

10 juli 2022

Maandag – Zeeland en zwemles
Oostkapelle, 8.15 u. De wekker gaat. Wij moeten helaas vertrekken uit Zeeland na een paar échte vakantiedagen aan zee. Charlot had vrijdag én deze maandag studiedagen dus wij zijn afgelopen donderdagmiddag – na Lars’ dagdienst – vertrokken naar de Biesbosch om de dag erna door te rijden naar Zeeland. We zaten op een fijn park, zijn naar het mooie strand geweest en hebben wat plaatsjes bezocht.
In de ochtend gaan we voor een laatste uurtje zwemmen. We hebben de glijbaan helemaal voor ons alleen, in tegenstelling tot het weekend. Om 11.15 u. vertrekken we naar Goes, waar we lunchen en een rondje door de stad lopen. Dan is het alweer bijna 14.30 u. en moeten we bijna haasten om op tijd thuis te komen voor de zwemles van Charlot! Ik rijd, Lars doet onderweg een pré-nachtdienstdutje. Eenmaal thuis pakken we de zwemspullen en rijden we meteen door naar zwemles. Lars ruimt alvast wat vakantiespullen op en houdt Max bezig. Als afsluiter van het mooie, lange weekend halen we een frietje. Vanaf morgen gaan we weer even balansen. In de avond doe ik nog wat wasjes en kijken we samen Stranger Things totdat Lars vertrekt naar de post.

Dinsdag – ochtendwandeling en avonddienst
Lars is nog niet thuis van zijn nachtdienst als ik opsta. Ik ontbijt met de kids en help ze aankleden. We gaan vandaag eens lopend naar school. Dat is goed voor ons allemaal, vooral na zo’n bourgondisch weekend. Als ik thuis kom, voel ik me niet lekker. Daarom ga ik nog even naast Lars liggen. Een uurtje dutten helpt helaas maar matig. Ik verhuis naar de bank en kijk wat filmpjes op mijn telefoon. Aan het eind van de ochtend gaat het beter en ga ik boodschappen doen. Op de terugweg kan ik Max mooi van de peuterspeelzaal oppikken. Hij heeft vandaag  een extra dagje in plaats van de maandag. Hij is moe en ik profiteer daarvan door samen nóg een dut op de bank te doen. Lars moet noodgedwongen om 14.00 opstaan vanwege mijn avonddienst, maar hij heeft genoeg geslapen zegt hij. Ik heb me wel eens beter gevoeld, maar ik ben zeker fit to fly en vertrek naar mijn werk. 
In de middag hoor ik dat er een klasgenootje bij Charlot was spelen. Max mocht gelukkig ook meedoen van ze. Bij mij verloopt de avonddienst soepel. Lars brengt de kids naar mijn ouders en doet thuis een powernap. Als ik thuiskom, ga ik in één streep door naar boven: morgen vroege dienst!

Woensdag – dagdienst en bankje
Ik heb 7,5 uur geslapen, dat is veel voor laat-vroeg! Ik zie Lars nog nét even: hij komt terug van zijn nachtdienst en kan heerlijk gaan slapen in een leeg huis. Ondertussen rijd ik naar mijn werk. Ik vertrek op tijd vandaag vanwege de boerenprotesten. Op mijn route is het rustig, dus ik ben eens een keer veel te vroeg. Ik heb een fijne dienst, het OK-programma loopt lekker door. Om 17.15 u. vertrek ik naar huis, waar mijn fijne man een uur later het eten al klaar heeft. Hij heeft de kids na zijn slaap bij mijn ouders opgehaald. Na de soep doen we nog een koffie in het zonnetje. Heerlijk. Lars helpt de kinderen nog gauw in bad, ik maak beneden de opruimronde en smeer Charlots boterhammen. We brengen ieder een kleintje naar bed. Als zij op bed liggen, gaan Lars en ik weer eens op het bankje in de straat zitten, samen met een paar andere buren. Even bijpraten en wat afspreken voor het feestje zaterdag!

Donderdag – hitte en ambulancefeestje
Vandaag wordt het warm! Ik sta deze ochtend op met de kinderen en breng ze naar school en peuterspeelzaal. Deze keer gaan we op de fiets. Op de terugweg klets ik met een andere moeder onderweg naar huis. Ik ruim het huis vast op voor de oppas die straks komt. Hierna doe ik een poging om een rondje te joggen. Dit blijkt een zeer slecht idee: het is veel te heet! Thuis ga ik nog heel even op het bedje in de tuin liggen en om 12.30 u. haal ik Max. Samen zwemmen we eventjes in de tuin, daarna bereid ik de maaltijd voor voor de kids en de buurmeisjes. Vanavond eten ze samen met Charlot en Max, want wij hebben een feestje van Lars’ team. Deze twee lieve oppasmeiden passen al op de kinderen zolang wij hier wonen. Wij maken ons klaar voor het feest en laten de dolblije kinderen met de dames achter. Voor hen is dat ook feest! Wij hebben een heerlijke barbecue en we hebben goed gepraat en gelachen daar. We hebben beloofd om 23.15 u. thuis te komen, maar eigenlijk wilden we nog niet weg! Eenmaal thuis blijven Lars en ik nog even op om na te praten.

Vrijdag – Harinkie en vriendinnen
Thuiswerkdag! Ik richt mijn ‘kantoortje’ in op Charlorts kamer. Lars en Max zijn beneden. Om 12.00 u. kan ik met de jongens lunchen. Genieten! Vlak voordat Lars naar zijn late dienst moet, komt onze andere oppas (ook een fijne meid én de dochter van een van mijn collega’s). Ik ga mijn laatste twee uurtjes werken in het Fletcher restaurant hier in de buurt. De oppas en Max kunnen dan lekker spelen, ik kan ongestoord verder werken. Dit kan ik natuurlijk bijna nooit, dus ik neem het er even van. 
Om 16.30 u. gaan we Charlot met zijn drieën van de BSO halen. Ze heeft daar lekker met water gespeeld en is helemaal blij als ze ziet dat de oppas ook mee is. Als we na het wegbrengen van de oppas door het centrum terugrijden, zien de kids de viskraam staan en vragen ze om een harinkje. Ideaal, hoef ik zometeen alleen nog wat aardappelen en bonen te maken. ’s Avonds willen ze weer bij elkaar logeren, gezellig!
20.00 u.  Ik krijg bezoek van twee lieve vriendinnen die ik heb leren kennen als ‘de vrouwen van’ de vrienden van Lars, maar ze werden al snel mijn vriendinnen! We borrelen in de tuin en praten goed bij. Bij ons alledrie gaat de wekker vroeg, dus we zijn zo verstandig om op tijd af te ronden!

Zaterdag – Twee keer feest! 
Vandaag viert ons achterneefje zijn verjaardag. Ik klets bij met mijn nichten, de kids spelen in de tuin. Fijn dat wij ’s ochtends dit feestje kunnen vieren, want in de middag gaan Lars en ik zelf naar een festivalletje in de buurt, samen mét een groep buren! Ik breng de kids naar mijn ouders en blijf nog even gezellig hangen. Ze zijn allebei een weekend weg geweest, dus ik hoor graag hun verhalen. Daarna ga ik naar huis om me vast wat op te maken. Lars komt thuis en zo gauw hij klaar is, vertrekken we naar het feest. Dit is een knaller, we blijven tot het einde! 

Zondag – chille ochtend en feest voor Charlot!
We zijn tot 13.00 u. zonder kids, dus we grijpen de kans om lekker uit te slapen na het festival. Tegen 11.00 u. haal ik een ontbijtje bij de Appie. Verder doen we rustig aan. We hebben het erover dat we de afgelopen 20 uur weer even geleefd hebben zoals ‘vroeger’. In de tijd dat we nog met z’n tweetjes in de stad woonden en regelmatig een feestje meepakten. Soms is dat even zo heerlijk. Maar mínstens zo blij zijn we wanneer de liefjes weer thuis komen!
In de middag komt mijn peettante op bezoek. Charlot mag ondertussen met haar vriendinnetje en haar ouders mee naar dag twee van het festival. Hier is ze zo blij om! Lars vertrekt even later naar zijn late dienst. Max en ik maken er samen een gezellig middagje van. Om 19.00 u. kan ik Charlot komen halen. Ik tref daar twee dolenthousiaste festivalmeisjes aan! Ze hebben een toffe dag gehad. Als ik Charlot en Max allebei naar bed heb gebracht, ruim ik het huis wat op en ga er ook vroeg in, om stiekem toch nog een beetje bij te tanken van de drukke, maar heerlijke feestweek!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *