Annieks Week - 33, 2021

Shiftlifebyanniek. Rotterdam met Karlijn, achtbaan Wildlands, Erasmusbrug, Aquarium Wildlands

Maandag – Regen en bezoekje ambulance
Lars heeft vroege dienst. De kids hebben tot 7.30 u. geslapen en ik sta met ze op. Charlot, Max en ik zouden naar een speelboerderij gaan met een vriendin en haar zoons, maar haar oudste is ziek. Omdat het ook nog hard waait en regent, ga ik er ook niet naartoe. Ik bel een rondje binnenspeeltuinen, maar alles is vol of dicht vandaag. Op de vraag wat Charlot en Max dan willen doen, antwoorden ze: ‘naar papa!’. Nét als ik wil vertrekken, belt Lars dat hij een rit heeft. We blijven even thuis en spelen Twister. Een uur later appt Lars dat hij terug is. We nemen de gok en springen in de auto. Daar mogen de kids weer even naar de ambulance kijken. Iets wat blijft boeien, ook voor mij! Als we terugrijden, verras ik de kids met een lunch bij het hotel in de buurt. Ze kunnen zich voor hun leeftijd al prima gedragen in een restaurant, waardoor zo’n uitje voor ons alledrie leuk is. Ik laat ze dit ook weten, dat hebben ze verdiend.
Als Max thuis dut, wil Charlot eerst een filmpje van de Zoete Zusjes met mij naspelen en neemt ze daarna haar chilluurtje. Ondertussen poets ik de keuken terwijl ik muziek luister en werk ik wat appjes bij. Lars is 15.30 u. alweer thuis en bijna tegelijk komt een buurmeisje even spelen. Lars en ik zijn ombeurten bij de kids, de ander poetst wat of is bezig met dinerpreps. We eten vandaag op tijd, want om 17.45 u. vertrek ik naar mijn ‘bijbaan’. Hier heb ik bereikbare dienst.

Dinsdag – boswandeling en late dienst 
Het was rustig vannacht dus ik sliep goed. Eenmaal weer thuis is alles nog stil! Ik kan de kids dus op tijd weghalen boven zodat Lars verder kan slapen. We maken een lekkere morning walk – Charlot in prinsessenjurk – in een bosje in de buurt. Dan belt Lars: hij is wakker en loopt ons tegemoet. We doen hierna een vroege lunch. De kids gaan rond het middaguur naar mijn ouders. Als we weer thuis zijn, doen we samen een kort middagdutje op de bank 😉
We hebben allebei late. Ik videobel tussendoor gauw met de kids. Het is druk maar ik kan op het einde toch nog een e-learning maken. In de pauze videobel ik even met mijn moeder en de kids. Alles goed daar! Mijn moeder en ik overleggen verder over extra oppas in september. We gaan half september op reis en mijn ouders willen de kids van tevoren nog veel zien. Win-win, want op die tijden kunnen wij reisvoorbereidingen treffen!

Woensdag – verkoeverdienst en sporten
‘s Ochtends haalt Lars de kinderen op bij mijn ouders. Ik heb om 10.15 u. de late verkoeverdienst. Ik pauzeer even in ons kleine ‘hokje’, eet mijn warm eten op en werk mijn eigen mail bij. Lars brengt mijn fiets weg voor reparatie en spuit Charlots oude roze fietsje zwart voor Max. Dit is goed gelukt en Max is er blij mee! Hierna maakt hij een rondje afval ruimen met de kids. Ik ben net op tijd thuis om de enthousiaste kids mee naar bed te brengen. ‘s Avonds sporten we nog even en hebben we een relaxte avond.

Donderdag – Wildlands en achtbaan!
We gaan naar Wildlands! Wij vieren samen met de opa van Charlot en Max en een vriendin die wij ook kennen. We kijken onze ogen uit: wat een mooie dierentuin! Max slaapt vandaag niet en dat gaat bijzonder goed. Als we bij de achtbaan aankomen, zegt Charlot dat ze daar in wil. Lars gaat de eerste keer met haar en ze vindt het te gek 🙂 Na drie rondjes gaan we toch echt verder. ‘s Avonds eten we een lekker Maccie met z’n allen.

Vrijdag – vroege dienst en Rotterdam! 
Vroege dienst it is! Ik begin om 7.15 u. op de holding (= plek waar wij patiënten voorbereiden voor een OK). Het is een fijne, harmonieuze dag. Na de dienst word ik opgehaald door mijn zus: we gaan een nachtje weg! Waarheen is nog even een verrassing. Ik zie het aantal kilometers op de navi en verheug me alvast op een natuurhuisje in the middle of nowhere. Maar Karlijn weet precies hoe ik denk. Daarom navigeerde ze expres éérst naar een tankstation in een klein dorpje 😂 Hier wordt de echte bestemming duidelijk: we slapen in Rotterdam! Eén van mijn favoriete steden in NL! We installeren ons in hotel Supernova (knus, uniek plekje!) en reserveren in een sushiresto. Lars heeft vanavond nachtdienst en hij brengt de kinderen naar mijn ouders. 

Zaterdag – lekker geslapen en rondje Rotterdam
Na een goede nacht en een heerlijk, groot ontbijt maken we een wandeling. We beginnen in Het Park en strijken daar al snel neer in een strandstoeltje bij Parqiet. Hier zijn we toevallig getuige van een aanzoek, wauw! ♡ 
Na het park lopen we nog tien kilometer in een mooi rondje langs de Euromast, Depot Boijmans Van Beuningen, de Erasmusbrug en tot slot de Markthal. Tussendoor bel ik even naar huis. Lars is inmiddels wakker en gaat met de kinderen naar een verjaardag van onze nichtjes. ’s Avonds zien wij elkaar even en vertrekt Lars weer naar het werk. 

Zondag – samen spelen en oefenen op de fiets
Lazy sunday! Ik sta rustig op met de kinderen. Ze kijken tv. Daarna leggen we wat oud brood in het vogelhuisje en spelen we in het speeltuintje in de buurt. Ze willen Annemaria Koekoek spelen met mij. Na de lunch gaat Max naar bed en maken Charlot en ik samen haar planning voor de volgende week. Dit doen we met een superhandig magneetbordje, waarover later meer. Lars is halverwege de middag wakker. We kwartetten samen en doen samen een kidsproof workout. Daarna oefent Charlot op haar ‘nieuwe’, grote fiets. Dat lukt al aardig! Na bedtijd van de kinderen werken we nog snel wat to do’s weg en chillen wij samen nog even voordat Lars vertrekt voor zijn laatste nachtdienst. Morgenvroeg heeft híj ‘weekend’!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *