Annieks Week - 4, 2022

Shiftlifebyanniek koffie drinken met gezin, binnenspeeltuin vulkaan, spongebob, afwijkend ECG, knikkerbaan, shiftlife onregelmatig werken hoe plannen

27 februari 2022

Maandag – opstart en avondje thuis
6.05 u. gaat de wekker: vroege dienst! Op maandag betekent dit dat ik samen met een collega de afdeling opstart. Er liggen dus geen patiënten en wij maken de afdeling klaar voor een nieuwe week: we checken alle bedplekken, de noodkarren en de acute medicatie. We testen het reanimatiesein, we kijken of de planning voor deze week nog kloppend is en we maken een start met de patiëntverdeling. De eerste twee patiënten die vervolgens uit een OK komen, verzorgen wij.
Ondertussen brengt Lars de kinderen naar de peuterspeelzaal en naar school. Hij heeft daarna even tijd voor wat huisklussen, sport en ontspanning. In de middag komt er een vriendje van Charlot spelen. Ik kom daarna pas thuis en speel nog even met de kids tot we gaan eten. Onze vuistregel is: degene die overdag vrij is geweest, kookt. Lars dus! ‘s Avonds heb ik een online afspraak met Lisa voor de website en jog ik een lekker avondrondje.

Dinsdag – puzzelen met zoon, puzzelen met vader
Lars heeft vroege en is om 7.00 u. de deur uit. Max vraagt om de puzzelbak en we maken álle houten puzzels die we hebben. Na ons lunchje leg ik hem op bed. Mijn vader past vanmiddag op en komt wat eerder. Gezellig! We drinken een koffietje en maken samen een cryptopuzzel uit de krant. Dit is een grote hobby van mijn ouders maar vandaag mag ik een keer met mijn vader meedenken! Even later vertrek ik naar mijn late dienst. Ik kan Maxje nog nét een knuffel geven voordat ik ga. Mijn vader haalt Charlot op.
Tijdens mijn dienst ligt er een patiënt waarbij ik iets afwijkends zie in zijn hartritme op de monitor. Hier is wat extra bewaking en overleg met de arts nodig. Deze afwijking stond overigens totaal los van de operatie. Omdat wij patiënten hier vaak enkele uren of soms een nacht lang bewaken, ontdekken wij hier nog wel eens een onregelmatigheid in bijvoorbeeld het hartritme of het (slaap)ademhalingspatroon. Iets wat een patiënt al weken of langer kan hebben, maar wat bij ons in bewaakte setting dus per toeval wordt opgemerkt. Fijn voor de patiënt want zoiets is dus op tijd én in veilige omgeving ontdekt. Bovendien kan er nu passende voorlichting, zorg of behandeling volgen via bijvoorbeeld de huisarts. 
Eenmaal thuis wil ik nog even wat drinken en uitfaden, maar dan hoor ik Charlot roepen. Er zit een beestje op haar kamer en ik moet ‘m weghalen… Dan maar meteen door naar bed!

Woensdag – late verkoeverdienst en websitepreps
Vandaag is mijn dienst van 10.15 u. tot 18.45 u. Dit is de late verkoeverdienst. Patiënten worden bij ons van 8.00 u. tot ongeveer 16.00 u. geopereerd. Wij als PACU-/recoveryverpleegkundigen zijn daarom wat later op de dag pas met meer collega’s nodig. Het plan was om de kinderen wederom naar mijn vader te brengen, maar Lars’ reservedienst maandag is een nachtdienst op woensdag geworden. Vandaag is hij overdag dus thuis bij de kinderen. Om 9.15 u. staat hij op zodat ik even later kan vertrekken. 
‘s Middags gaat Lars met Charlot naar haar dansles. Max ‘mag’ noodgedwongen ook iedere week mee.
Na mijn werk kom ik nét op tijd thuis om Max en Charlot mee op bed te leggen. In de avond maken Lars en ik nog wat foto’s voor mijn website en helpt hij me met wat keuzes voor de inhoud. Na nog een chilluur vertrekt hij naar zijn nachtdienst. 

Donderdag – lunch én koffie
Tijdens mijn ontbijt met de kinderen komt Lars terug van zijn nachtdienst en hebben we nog een kwartiertje samen, leuk! Als Lars naar bed gaat, breng ik de kinderen naar school en peuterspeelzaal. Ik heb nu een paar uren om nog wat babyspullen uit te zoeken (ja, nog steeds mee bezig… Er komt een hoeveelheid van de zolder af, niet normaal!) en de benedenverdieping schoon te maken. Lars is op tijd wakker en stelt voor om samen te lunchen hier in de buurt. Vanaf vandaag zijn er weer versoepelingen, dus ik ga graag mee! 
In de middag gaan we met z’n vieren naar het gemeentehuis. We gaan binnenkort een weekje op vakantie en daarvóór moeten we de paspoorten van de kinderen vernieuwen. We drinken eerst wat in een koffietentje en laten in het winkeltje ernaast pasfoto’s van de kinderen maken. 
Thuis vul ik samen met Charlot een vriendenboekje van één van haar vriendinnetjes in. Dit vond ik vroeger zelf ook zó leuk. Heel tof dat deze 30 jaar later nog bestaan! Tegen vijven kookt Lars, ik ruim het huis op met enige hulp van de kids. Na het eten mogen ze nog even badderen. We brengen de kinderen uitgebreid samen naar bed. 
Lars en ik gaan graag – lekker burgerlijk – tegelijk naar bed. Maar omdat ik morgen vroege dienst heb, ga ik nu al op tijd naar boven en lees nog wat. Lars is aan het einde van de ochtend pas opgestaan en is om 22.00 u. dus nog niet moe! 

Vrijdag – holding en verjaardag
Holdingdag! Op de holding ontvangen wij de patiënten vanuit de verpleegafdeling voorafgaande aan hun operatie. We leggen de patiënten aan de monitor, we stellen de verplichte veiligheidsvragen en doen wat controles. Ook krijgt de patiënt hier een infuus. De anesthesioloog geeft hier de eventuele blokverdoving of ruggenprik en ook de chirurg komt nog even langs. Daarna wacht de patiënt op deze plek tot hij naar de operatiekamer kan.
Lars speelt ondertussen thuis met Max: hij leert hem fietsen met zijwieltjes en ze tekenen samen wat. Lars heeft vanmiddag late dienst. Charlot gaat na school naar de BSO. Mijn zus komt tijdens onze dienstwissel even op Max passen. Ik krijg foto’s van een mooie knikkerbaan doorgestuurd. Alles gaat lekker, daar! Als ik thuiskom van mijn vroege dienst, vertrekken wij naar de verjaardag van mijn broer waar we samen dineren. Het wordt wat later voor de kinderen, maar morgen is het weekend!

Zaterdag – rustig opstaan en spelen 
Ik sta – zoals ieder weekend – rustig op met de kinderen. Max speelt met zijn voertuigen, Charlot maakt een mooie tekening. Ze maakt ongeveer 50 kunstwerken per week. Ik maak meestal foto’s van alles en de mooiste tekeningen bewaar ik. Zo ook haar Spongebob van vandaag! 
Als Lars ook wakker is, rennen we om beurten onze hardloopronde en lunchen we samen. In de middag gaat Lars werken en vertrek ik met de kids naar een binnenspeeltuin waar we ook blijven eten. Ik ga er graag op uit met de kinderen. Ook in de werkweekenden van Lars. Binnen of buiten, met familie, vrienden of juist met z’n drieën wat ondernemen, alles is goed. Thuis spelen kan altijd tussendoor wel, vind ik.

Zondag – bezoekje ouders wordt bezoekje kliniek
Lars heeft weer late dienst. Ik heb bereikbare dienst vanaf 8.00 u. Ik wil vandaag eens wat langer naar mijn ouders toe om lekker bij te praten. Stel dát ik moet werken, passen zij toch op Charlot en Max. Ik zie mijn moeder de laatste maanden wat minder. Ze werkte op een basisschool en was met prépensioen, maar door alle (covid)tekorten in het onderwijs én een zwangerschapsverlof is mijn moeder voor een paar maanden weer fulltime gaan werken op haar oude werkplek. Kanjer!
‘s Ochtends gaan de kinderen in bad. Rond 12.00 u. word ik gebeld door mijn collega anesthesiemedewerker: er wordt zometeen een patiënt geopereerd en ik word om 13.30 u. verwacht in de kliniek. Een supersnelle lunch met Lars en de kinderen gaat nog nét. Hierna race ik via mijn ouders (kinderen afzetten, doei kletsmiddag) door naar de kliniek. Daar verkoever ik samen met mijn collega de patiënt. Na twee uren is hij goed genoeg om naar de verpleegafdeling verplaatst te worden. Ik ruim alles op en ga alsnog naar mijn ouders. Iets korter dan gepland, maar we praten goed bij onder het eten. Dat langere moment komt wel weer 🙂

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *