Annieks Week - 51 . 2021

Shiftlifebyanniek kerststal kerk, jarig 5 jaar, Kerstdiner, VT wonen lezen voor kerstinspiratie

Maandag – eerste vakantiedag en nachtdienst
Afgelopen week werd duidelijk dat Charlot vandaag al vakantie zou gaan hebben! Zij is dus lekker thuis vandaag. Komt goed uit: ze voelt zich niet lekker en heeft rode wangetjes. Hoewel Lars net uit de nachtdienst is gekomen, laat hij mij uitslapen omdat ik de nacht ín ga, zalig!
Max’ peuterspeelzaal gaat wel gewoon door. Hij is min of meer genezen van een (niet-covid) hoest en is weer van harte welkom. Op verzoek van de juffen komen alle kids in kerstkleding. Zo cute!
Charlot en Lars chillen lekker op de bank, terwijl ik na mijn uitslaap nog wat huishouden wegwerk. We lunchen met zijn drietjes. Als Max terug is van de peuterspeelzaal en gaat slapen, ga ik even naar de stad om de taart (red velvet dripcake van HEMA: lekker!) voor Charlot op te halen: ze is morgen jarig. 
In de middag willen we eigenlijk de deur uit, maar Charlot wil op de bank blijven. Snappen we. Max en ik gaan naar het centrum van ons dorp, halen wat boodschappen en gaan bij het kerststalletje in onze prachtige kerk kijken. Toch nog even een buitenactiviteitje gedaan 🙂 ‘s Avonds ruimen we wat op en kijken we een serie totdat ik om 22.15 u. naar mijn werk moet gaan. We wisselen de nachtdiensten nu af.

Dinsdag – nightshiften en b’day!
Ik begin deze dag dus al werkend. Het is erg rustig en de enige patiënt die er ligt, is stabiel. Tussen de controlerondes door werk ik mijn mails bij, maak ik een e-learning en klets ik lekker met mijn collega. We kunnen op tijd weg. Fijn, want Charlot viert vandaag haar verjaardag en ik ben thuis voordat ze beneden is. We ontbijten met het hele gezin en daarna ga ik naar bed.

Ik kan maar tot 13.00 u. slapen. Geeft niks. Lekker kopje koffie en dan maakt iedereen zich klaar voor Charlots feestje, dat we bij mijn ouders vieren. Samen versieren we de taart nog gauw. Hoewel het een mini feestje is, heeft Charlot er op en top van genoten. Ik leg de kinderen bij mijn ouders in bed. Thuis laten we de zooi lekker de zooi (prio’s!) en liggen we nog even op de bank. Lars gaat naar bed als ik weg ga. Met twee taartjes rijd ik naar het ziekenhuis voor de tweede nachtdienst en kletsen mijn collega en ik weer even verder.

Woensdag – dienstruil en uitslaapochtend
Mijn collega zit in nood en wil de geliefde (NOT!) late dienst op kerstavond kwijt. Samen met een andere collega vinden we een puzzel zodat zij in ieder geval kan gaan en ieders kerstplannen ook door kunnen gaan. Ik ben er best trots op hoe dit in mijn vak altijd gefixt wordt. Je moet al je rigiditeit in werktijden loslaten, dan is er héél veel mogelijk. Door deze ruil ben ik aankomende nacht ineens vrij. Heerlijk! Ik kan daarom wat eerder opstaan en heb nog wat tijd voor mezelf. Ik ga een half uurtje rennen. Ik gebruik hier nog steeds good old Evy voor. Waarom iets veranderen als het goed werkt? Na een douche rijd ik naar mijn ouders. Daar ben ik om 15.00 u. We kletsen nog even onder het genot van een koffietje. Als we weer thuis komen, is Lars terug van zijn dagdienst en al bezig met koken, YES! ‘s Avonds gaan de kids in bad en hebben wij nog een relaxte avond.

Donderdag – Kersttrui en gourmetten
In tegenstelling tot de school van Charlot is de peuterspeelzaal voor Max wel open. Hij mag wederom in kerstkleding en wil zijn Takkie-kersttrui aan. In die tijd spelen Char en ik een spelletje en fietsen we naar het kerststalletje in de kerk terwijl Lars nog lekker snoozet. We kijken naar de levende vissen in het vijvertje en steken twee kaarsjes aan voor de overleden omi’s.

Als we thuis komen, slaapt Maxje nog. Ik ga aan de gang met het dekken van de tafel. Hier ga ik lekker mee uitpakken. Vanavond komt mijn zus Karlijn Charlot feliciteren. Door die dienstruil eerder deze week kunnen we morgenavond wat lastig gourmetten, dus doen we dat vanavond gezellig met Karlijn. Vaste prik op onze gourmet: pannenkoekjes toe!!!

Vrijdag 24 december – Kerstavond!
Ook vandaag mag ik wat langer slapen. Lars heeft het nu niet nodig, zegt hij. Als ik opsta, spelen we met z’n vieren wat met duplo en de houten trein. Als Max na de lunch in bed ligt, blader ik nog even door de VT wonen voor wat last minute kerstinspiratie. ‘s Middags spelen we samen een spelletje en lopen we een blokje om.

Als de kinderen naar bed gaan – 19.00 –  ga ik weg om die halve invaldienst te werken. Het is rustig op de afdeling en ik heb fijn gezelschap, dus deze ruil is echt met alle liefde gedaan. Lars is ondertussen lekker vroeg naar bed gegaan.

Zaterdag 25 december – Eerste Kerstdag!
Deze dag ziet er helaas totaal anders uit dan gepland. Van een restaurant met de familie van Lars naar thuis blijven doordat een van hen corona heeft gekregen. We spreken af dat we het gauw inhalen. 

We hebben een heerlijke kerstlunch voorbereid. Nadat Max naar bed is voor zijn middagslaap, halen we een matras naar beneden en gaan we Home Alone kijken. Eenmaal vijf jaar ben je daar klaar voor vinden wij 🙂 We vertalen alles, en Charlot vindt het geweldig! In de middag wandelen we samen een klein rondje door een bos in de buurt, maar draaien redelijk snel om door de scherpe kou. Thuis gaat de vuurschaal aan en roosteren we nog wat marshmallows. Door de plotselinge change of plans eten we vandaag – ik durf het bijna niet te zeggen – eerder geprepte spaghetti. Sorry Kerst, ik wil niets liever dan beloven het volgend jaar grootser aan te pakken!!!

Zondag 26 december – Tweede Kerstdag
Lekker wakker worden en opmaken voor de tweede kerstdis! Allemaal de ‘zondagse’ kleding aan en traditiegetrouw bij de boom op de foto. Ook dit etentje zou eigenlijk een brunch buiten de deur worden, maar gelukkig zorgt Landgoed Bleijenbeek ervoor dat de brunch afgehaald kan worden, waardoor we de gezelligheid gewoon naar mijn ouderlijk huis halen. En gezellig was het…  Als klap op de vuurpijl zegt mijn moeder ineens dat ze haar beroemde bavarois heeft gemaakt. Deze had ik even niet aan zien komen! Dit maakt de Kerst af!!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *