Annieks Week - 6, 2022

broodtrommel valentijn, babykleertjes, livegang website, afval rapen, zwemles, verjaardag, shiftlife, shiftlifebyanniek

12 maart 2022

Maandag – opvangprobleem en eerste zwemles
Lars komt deze ochtend uit de nachtdienst. De kinderen gaan naar hun ‘schooltjes’, wat betekent dat ik de ochtend voor mezelf heb! Ik werk wat aan de website, maak wat schoon en doe ook even een uur lekker niks! Halverwege deze ochtend heb ik plotseling een probleem: mijn aangevraagde extra BSO voor morgen is afgekeurd! Na even appen en bellen heb ik gelukkig een oplossing: mijn tante is zo aardig om ons uit de brand te helpen. Zij kan Charlot van school halen!
In de middag schminkt Lars Max. ‘Een aap!’ is het verzoek. Hierna maken we een wandelingetje waarbij we afval rapen. Dit doen we eens in de zoveel tijd: als we toch gaan wandelen, waarom dan niet meteen de buurt wat schoner maken? De kinderen weten hierdoor ook goed dat vuilnis niet in de natuur thuis hoort. Tot onze verbazing vinden we nog veel vuurwerkresten tijdens ons rondje. (Wil je ook? Wij gaan vanuit een concept hier in de gemeente maar kijk o.a. hier voor landelijk of daar voor een paar gemeentes). 
’s Avonds heeft Charlot haar eerste zwemles. Het zwembad is heerlijk dichtbij. Charlot is gek op zwemmen en ze kon bijna niet wachten tot vandaag! Voor ons is het ook geen straf om mee te gaan, ontdek ik al gauw: alle begeleiders kunnen in het sportcafe door het glas kijken naar de kinderen. Uiteraard onder het genot van een drankje!

Dinsdag – Gastouder en tante
Lars en ik hebben beiden dagdienst. Max gaat vandaag naar de gastouder. Ik breng Charlot naar haar buurmeisje / vriendinnetje. Ze kan met hen meerijden naar school. Charlot is blij:  vóór school al spelen, wat een cadeautje!
Het is een lekkere werkdag op de PACU, genoeg te doen. In de middag krijg ik een foto van een blije Charlot die inmiddels bij mijn tante in huis is.
Na zijn werk haalt Lars de kids op en kookt alvast. Ik kom om 18.00 u. thuis en kan meteen aanschuiven. De kids gaan hierna samen in bad – ondertussen poets ik de badkamer – en naar bed. Ik vind het zo heerlijk als Lars en ik dit samen doen en hier lekker de tijd voor kunnen nemen. Lars en ik gaan nog even aan de administratie en daarna ploffen we op de bank.

Woensdag – reservedienst en vrije ochtend samen
Charlot gaat naar school. Lars heeft een reservedienst: oppastechnisch altijd een lastige. Dit betekent namelijk dat het uiterlijk de ochtend van die dag duidelijk is wat hij gaat krijgen. Het wordt een avonddienst vandaag. Ochtend met z’n drietjes dus! We gaan met Max naar de binnenspeeltuin. Hier zijn we met enige regelmaat te vinden. De kinderen vragen er vaak om en wij vinden het ook ideaal: ze spelen met andere kinderen en ze bewegen daar flink. Wij kunnen ondertussen op een bankje naast de toestellen zitten of gaan ombeurten een rondje mee. We besluiten om hier te lunchen. Als we even daarna willen gaan, wil Max bijna niet mee!
Na school speelt Charlot met een vriendje en Max mag meedoen. Rond kooktijd kijken de kids even televisie zodat ik mijn gang kan gaan in de keuken. ’s Avonds breng ik ze tegelijkertijd naar bed. Eenmaal beneden doe ik mijn wekelijkse workout van YouTube en kijk ik tv. Voor de verandering ga ik eens écht op tijd naar bed.

Donderdag – spullen schiften en koffie met de buren
Ik kan vandaag uitslapen, Lars doet de ochtendronde. Om 9.30 u. gaan Lars en ik samen flink aan de slag met het uitzoeken van de babyspullen. We lunchen samen en daarna haalt Lars Max op. Hij komt gezellig boven ‘helpen’ en vindt al ‘zijn’ babyspullen geweldig! Om 14.15 u. ga ik Charlot halen op de fiets. Ze wil spelen met een klasgenootje dus ik breng haar daarheen. Ondertussen komen de buren even voor een koffietje. Als Charlot weer thuis is, gaat ze nog even mee met hen om te kletsen met de buurmeisjes.
Ik heb nachtdienst vannacht, dus ‘s avonds doen we het rustig aan. Ik rijd op tijd weg, want ik carpool met een collega.

Vrijdag – overdag slapen en naar opa en oma
Bedrijvige nacht op de PACU! Eenmaal thuis slaap ik maar matig. Lars houdt Max beneden bezig met de houten treinbaan. Hij heeft straks late en doet samen met Max een middagdut. Hij was onrustig vannacht, dus in de middag is hij dan kapot! Ik blijf tot 13.30 u. in bed liggen, dan is het echt klaar. De jongens zijn ook weer wakker rond die tijd. We hoeven Charlot nog niet te halen: ze is (vrijwillig!) op de BSO. Van mijn vriendinnen en collega’s hoor ik wisselende ervaringen van kinderen op de BSO. De één vindt het heel leuk, de ander wil er het liefste niet naartoe. Charlot vindt het altijd een feestje om erheen te gaan. Er worden gezellige, veelzijdige activiteiten verzonnen en de begeleiders zijn altijd enthousiast.
Om 15.30 u. halen Max en ik Charlot op en samen maken we een rondje door het centrum. We rijden door naar mijn ouders om samen te dineren. Ik rijd om 20.00 u. terug naar huis om aan de site te werken. Nog even relaxen en dan staat mijn taxi voor de deur 🙂

Zaterdag – uit de nachtdienst en verjaardag Max
Ik heb tot 12.00 u. geslapen. Lars is al vanaf 8.00 u. aan het werk. Mijn moeder brengt de kinderen om 13.30 u. Heel lief van haar, want ze weet dat ik nog wat moest tikken. Om 14.00 u. vieren we een klein, verlaat verjaardagsfeestje voor Max met twee nichten van mij en hun kinderen. We zijn grotendeels buiten, het is heerlijk weer! ‘s Avonds bak ik pannenkoeken en breng ik de kids na hun badje naar bed. Lars komt ook thuis, net op tijd voor een verhaaltje! In de avond leg ik de allerlaatste hand aan de pagina’s voor de website.

zondag – spelletjeslijst en LIVE!
Spannende dag vandaag, want mijn site gaat live! Dit gebeurt ergens in de middag, dus in de ochtend wil ik alle tijd aan de kinderen besteden. Lars heeft wederom vroege dienst. We beginnen de dag lekker lui in pyjama en badjas. Charlot maakt een lijst met spelletjes die ze allemaal wil doen. We werken ze allemaal af! Tegen het einde van de ochtend vraag ik of ze zin hebben om met mij te lunchen bij het strandtentje hier in de buurt: ‘Ja graag!’. Max wil ook graag zwemmen en pakt zijn zwembroek en een strandlaken in. Eenmaal daar aangekomen vindt hij het met één bloot voetje in het water gelukkig toch wat koud. We gaan naar het strandtentje en eten een heerlijke lunch. Als we rond 13.30 u. thuiskomen, laat ik webdesigner Lisa Lenkens weten dat de site online kan. Terwijl de kinderen gaan ‘tabletten’ – wat gelukkig ook op de lijst van Charlot staat -, zet ik de introductieposts klaar. Een uurtje later is het zover, mijn site is live! Hierna willen de kinderen weer verder spelen dus doe ik lekker met ze mee. Als Lars om 16.30 u. thuiskomt, ga ik nog een rondje hardlopen. Na de bedronde maak ik Charlots broodtrommeltje voor Valentijnsdag klaar. De avond wordt verder doorgebracht met Ozark op Netflix en met mijn telefoon in de hand. Vanavond mag het even!

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *