Annieks week - week 32 . 2021

Shiftlifebyanniek vakantie tent zomer

Maandag – Twee keer dienst
Ik begin de week met bereikbare dienst. Deze begon zondagochtend en duurt tot 7.15 u. Ik heb niet hoeven komen. Aansluitend heb ik dagdienst. Lars is lekker thuis bij de kinderen en ze gaan naar de binnenspeeltuin. Ik app hem met de vraag of de kids een tekening willen maken voor het jarige buurmeisje. Deze gaan we na werk even langsbrengen met een verjaardagsliedje erbij. ‘s Avonds werk ik Max’ haar even gauw bij met de tondeuse en slapen de kids bij elkaar op de kamer. Lars en ik gaan het huis door voor een opruimronde. Daarna gaan we nog lekker even netflixen.

Dinsdag – workout en begeleiding
Lars heeft vroege, de kinderen gaan om 12 uur naar mijn ouders. In verband met Max’ middagslaapje brengen we hem wat eerder. Ik heb daar nog mooi tijd voor een kopje koffie. Daarna ga ik naar huis om nog gauw een online workout te doen vóór mijn avonddienst. Op het werk vraagt een student of ik haar wil beoordelen op haar werk van deze dienst. Naast het feit dat dit voor studenten een belangrijk moment is, leer ik hier zelf ook altijd veel van: we bespreken een casus voor en zoeken van alles op. De studenten stellen ook veel vragen, waardoor ik zelf ook getriggerd word. Heerlijke neventaak is dit! Voordat de nachtdienst binnen komt, spreken we de dienst na. Thuis kan ik nooit meteen slapen na de avonddienst. Ik fade graag een beetje uit met TV of wat te lezen, waardoor het snel 1 uur ‘s nachts wordt voordat ik slaap..

Woensdag – Naps en sushi
.. dit moet ik helaas in de ochtend weer bezuren: om 7.00 u. ga ik met de kinderen naar beneden voor ontbijt en spelen. Lars heeft veel geswitcht in diensten de laatste weken dus had ik gisteren al aangeboden dat ik vandaag opsta met de kinderen. Ik doe het graag voor hem en het is even vaak andersom. Om 9.30 u. komt Lars beneden en stelt voor dat ik nog even lekker het bed induik. Gezien mijn 6-urige nacht sla ik dit niet af en slaap nog zo’n anderhalf uur. Ondertussen werkt en speelt Lars in de tuin met Charlot en Max. Ik vind het een fijn idee dat we in de ochtend nog even allemaal samen zijn en we ook allebei genoeg geslapen hebben. We lunchen gezellig met z’n vieren. Hierna ga ik een rondje rennen en douchen en kan ik nét op tijd – met de haren slechts gedeeltelijk geföhnd – vertrekken naar late shift #2. Eén van mijn fijne collega’s is terug van vakantie en we bestellen sushi als diner.

Donderdag – winkelrondje en datenight
Overdag ben ik vrij, Lars heeft dagdienst. Ik moet een rondje van vijf winkels doen. Dit is even spannend, aangezien Charlot en Max er soms eerder genoeg van hebben dan ik. Ik beloof ze dat we het fruitje eten bij het bankje bij de kerk als ze goed naar me luisteren. Hier en daar maken we ondertussen een praatje en doen de verdiende fruithap op het bankje. Thuis lunchen we met zijn drietjes: ik maak mugcakes. Hierna gaat Max naar bed. Charlot wil dan soms een ‘chilluurtje’. Ze mag een half uur op de tablet (JA, dit wordt soms wel eens wat verlengd!) en een half uur iets anders voor zichzelf doen wat vaak knutselen of tekenen is. Ik kan in dit ‘rustuurtje’ precies een aflevering van The Bachelor kijken. Hierna kwartetten we samen. Als Max wakker wordt, gaan we samen in het zwembad in de tuin. Ik MOET er ook in komen van ze… ach, vooruit! Als ze even later lekker zelf aan de gang zijn, vouw ik snel het al klaar gezette wasje weg in een stoel naast het zwembad. We gaan op tijd eten en in bad: ik breng de kids naar mijn ouders vanwege onze vroege diensten vrijdag. Eenmaal thuis hebben Lars en ik onze maandelijkse date night: iedere maand doen we íets om bewust bezig te zijn met elkaar en onze relatie. Van thuis samen eten met een kaarsje na bedtijd van de kids tot een weekendje weg. Vandaag gaan we een stuk wandelen en bespreken we enkele van de 50 beroemde ‘Vertellis’ vragen. Lars vindt dit eerst helemaal niks, later verzoekt hij zelf om nog wat vragen 😉 Eenmaal thuis gaan we lekker op tijd slapen.

Vrijdag – vroege en camping!
‘s Ochtends gaan Lars en ik allebei om 6.30 u. de deur uit voor de vroege diensten. Het is zomerreductie bij mij op het werk. Dit betekent meestal: veel rustige momenten op de afdeling. Helaas zitten we deze zomer onverwachts wat minimaal in het personeel. Het is dan nóg overwegend rustig en niets om te klagen, maar spitstijden en pauzes zijn even pittig. Gelukkig komt er hulp van andere afdelingen van het OK-complex. Na de overdracht kan ik vrij vlot naar huis. Hier heb ik vandaag éxtra veel naar uitgekeken, want we gaan een weekendje kamperen in de tuin! Tentje voor de nacht, BBQ’tje, marshmallows, ALLES! We hebben een heerlijk avondje met elkaar en slapen lekker knus samen in de tent.

Zaterdag – Tentnacht en … toch niet.
We worden 6 uur wakker van Max die totaal gedesoriënteerd rechtop in de tent zit. Gelukkig wil hij nog even tussen ons in liggen en snoozen Lars en ik nog verder tot 7.15 uur. Daarna worden Charlot en Max beiden wakker en vinden wij deze tijd ruim acceptabel.

We ontbijten met ovenbroodjes en gaan een leuke dag tegemoet. Dit was ook hard nodig nadat we 27 dagen onafgebroken één van de twee of allebei gewerkt hebben. Even niet  meegenomen met de roosteraanvragen.. oeps. In de ochtend gaan we naar een kinderpretpark waar Lars ‘s ochtends al een tijdslot voor had gefixt. Vroeger kon ik mij niet indenken dat ik ooit voldaan zou zijn (voorál in een pretpark, want hier schrijft een groot pretparkfan!) door puur en alleen het plezier van mijn kids te aanschouwen. Maar dat is toch wel zo. BIG TIME! Kids pakken nog gauw een gesmeerde boterham en we rijden naar huis voor het slaapje van Max. Charlot, Lars en ik hangen, spelen en zwemmen wat in de tuin. ‘s Middags gaan we zwemmen bij een meertje in de buurt, een van de kids’ favo plekken bij mooi weer. Alles is bij de hand: zand, water, een paar speeltoestellen en een strandtent. YES! Om 17.00 u. gaan we naar huis, allemaal door de wasstraat en eten we bij een resto’tje in de buurt. We hebben vanmiddag besloten om nog een keer in de tent te logeren, gezien de succesvolle eerste keer. Deze tweede keer komen de kinderen helaas maar niet in slaap en verhuizen we om 22.00 u. toch maar naar binnen…

Zondag – Wandelen en spontaan bezoekje
Vandaag mag ik even blijven liggen. De kindjes komen me om 9.00 u. halen want ze willen op pad! We pakken een rugzakje in met fruit, drinken en een luier en rijden richting een zandverstuiving welke mijn man als tip van een collega heeft gekregen. Daar lopen we op en neer naar een uitkijktoren en spelen de kids in de mega-zandbak. Wij kijken al chillend toe hoe ze hout verzamelen en daar een torentje voor vuur van maken. Vaak schiet er op zo’n moment door mij heen waarom er toch zo immens veel dingen, materialen en producten bestaan om mensen te vermaken (waar wij, vooral ik, volop aan meedoen), terwijl wij ons allemaal evengoed vermaken op een prachtig natuurplekje zoals deze: zo eenvoudig, maar toch ook zo compleet. Ik geniet van dit uitzicht en voel me helemaal gelukkig!

In de middag belt mijn broer op of hij en zijn vriendin langs kunnen komen: leuk! Ik ben altijd trots als ik ‘ja’ kan zeggen op spontane afspraakjes, dit is namelijk niet mijn natuurtalent (FYI: plannen is dat wel!). Ik heb nog tijd om op en neer naar de Appie te gaan voor wat lekkernijtjes en boodschappen voor het diner. Als ik terugkom, zijn ze er al. We zitten lekker in de tuin, praten wat en entertainen de kinderen / zij worden geëntertaind door de kids.

Mijn ouders wisselen mijn broer en vriendin even later af. Zij komen dineren. Lars en ik snijden ondertussen de groenten. We maken een witlof-  en een groene salade die we in de tuin opeten en praten lekker bij. Als mijn ouders weer vertrokken zijn, brengen we de kids naar bed en gaan wij – na een grote schoonmaak en een half uurtje TV – op tijd naar bed: we zijn moe van dit weekend, maar daarnaast ook volledig voldaan. Het was een mooie, dit weekend! ♡

Delen

Recente blogs

Annieks Week - 13, 2023
Maandag: vergadering en training Vroeg dag vandaag! De kinderen zijn gisteravond...
Lees verder
Annieks Week - 49, 2022
Een week uit de hectische decembermaand met Sint, Kerst, een verjaardag...
Lees verder
Annieks Week - 37, 2022
8.00 u. Good morning Malta! Vandaag ons 3e dagje met z’n tweetjes op dit...
Lees verder

Geef een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *